Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τελεσίγραφο των SDF στην Τουρκία: Εάν εισβάλλετε στη Συρία θα σας πολεμήσουμε μαζί με τις ΗΠΑ

Τελεσίγραφο των SDF στην Τουρκία: Εάν εισβάλλετε στη Συρία θα σας πολεμήσουμε μαζί με τις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τζαραμπλούς, που συγκροτήθηκε από συμμάχους των Κούρδων της Συρίας που συμμετέχουν στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), εξέδωσε αυστηρή προειδοποίηση προς το τουρκικό κράτος, “εξαιτίας της εχθρότητάς του προς τον λαό της Τζαραμπλούς και της Συρίας”.

Η πόλη Τζαραμπλούς βρίσκεται στη δυτική όχθη του Ευφράτη, ακριβώς πάνω στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, και κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Το Σάββατο συγκεντρώθηκαν από την τουρκική πλευρά των συνόρων, στο Καρκαμίς, εκατοντάδες τουρκόφιλοι τζιχαντιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και της Φαϊλάκ Αλ Σαμ (οργάνωση που πρόσκειται στη Μουσουλμανική Αδελφότητα), για να περάσουν τα σύνορα και να επιτεθούν στην Τζαραμπλούς, ώστε να προλάβουν να την καταλάβουν πριν πέσει στα χέρια των SDF.

map_jarablus

Οι τουρκόφιλοι και μισθοφόροι του Ερντογάν τζιχαντιστές, ανάμεσά τους και Τούρκοι καταδρομείς με αντάρτικη “αμφίεση”, είχαν την υποστήριξη του τουρκικού πυροβολικού που σφυροκοπούσε από νωρίς του Σαββάτου τις θέσεις των τζιχαντιστών του ISIS στην Τζαραμπλούς.

Μετά τη δύση του ηλίου, αναρτήθηκαν φωτογραφίες και βίντεο στο Twitter, με τους μισθοφόρους του Ερντογάν να περνάνε τα σύνορα αλλά λίγες ώρες μετά η εισβολή σταμάτησε διότι “κόλλησε” σε ναρκοπέδια της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) [Διαβάστε αναλυτικά εδώ: Απίστευτη ξεφτίλα Ερντογάν – Μάθαμε γιατί δεν εισέβαλε ακόμα στη Συρία! (γελάει ο κόσμος)].

Το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τζαραμπλούζ, δηλαδή το επιτελείο των SDF που αναλαμβάνει την επιχείριση απελευθέρωσης της πόλης για λογαριασμό των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να σωπάσει μπροστά στις τουρκικές επιδρομές και θα υπερασπιστεί την περιοχή και τον λαό σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες.

Στην ίδια δήλωση, το Συμβούλιο προειδοποιεί το τουρκικό κράτος σε ό,τι αφορά την εμπλοκή του στην Τζαραμπλούς και τονίζει ότι η αποστολή συμμοριών από την πλευρά της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων και μελών του ISIS, εξυπηρετεί την εμβάθυνση του προβλήματος ασφάλειας στη Συρία.

Το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τζαραμπλούς σημειώνει ότι το τουρκικό κράτος επιτάχυνε τις εχθρικές πολιτικές του στην περιοχή μετά την απελευθέρωση της Μανμπίτζ, κοντά στην Τζαραμπλούς στα νότια, από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και στόχος της Τουρκίας είναι να εκμηδενίσει τις νίκες του λαού της περιοχής.

Το Συμβούλιο υπενθυμίζει ότι η Τουρκία προσπαθεί παίξει ρόλο στην περιοχή υποστηρίζοντας τις ένοπλες οργανώσεις που σχετίζονται με την Αλ Κάιντα και αποκεφάλισαν παιδιά στο Χαλέπι και στη Μανμπίτζ.

Το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τζαραμπλούς δηλώνει ότι αυτές οι συμμορίες, που υποστηρίζονται από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, τώρα προσπαθούν να καταλάβουν την Τζαραμπλούς και τονίζουν ότι αυτές οι ενέργειες εκπληρώνουν τις συμφωνίες μεταξύ συμμοριτών, όπως το Ισλαμικό Κράτος, με το τουρκικό κράτος.

Το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τζαραμπλούς προειδοποιεί το τουρκικό κράτος για τις εχθρικές του ενέργειες που έχουν στόχο την Τζαραμπλούς και τον λαό της Συρίας και επιβεβαιώνει ότι θα απαντήσει σε όλες τις επιδρομές και εχθρικές ενέργειες.

Το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τζαραμπλούς επιβεβαίωσε την αφοσίωσή του στις διεθνείς συνθήκες και ανέφερε ότι η υπεράσπιση του λαού αποτελεί ηθικό και νόμιμο καθήκον του.

Το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τζαραμπλούς δήλωσε ότι θα απαντήσει σε όλες τις επιθέσεις και κάλεσε τις ένοπλες ομάδες που σχετίζονται με την Τουρκία να παύσουν τις πολεμικές τους δραστηριότητες στην περιοχή.

Τελευταίο και σημαντικότερο, το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τζαραμπλούς κάλεσε τις ΗΠΑ και τον Διεθνή Συνασπισμό να εκπληρώσουν πλήρως τις υποσχέσεις τους, όπως να εμποδίσουν περαιτέρω ανάμιξη της Τουρκίας στην περιοχή, και να προστατέψουν όσα κέρδισε ο λαός.

Το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τζαραμπλούς συστήθηκε από τις δημοκρατικές αραβικές αντάρτικες οργανώσεις, συμμάχους των Κούρδων, “Τζαραμπλούς του Ευφράτη”, “Αχράρ Τζαραμπλούς” και “Σικούρ Τζαραμπλούς”.

*Στη φωτογραφία το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τζαραμπλούς ενώ διαβάζει το “τηλεγράφημα” στην Τουρκία στους εκπροσώπους του Τύπου

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr