Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απίστευτη ξεφτίλα Ερντογάν – Μάθαμε γιατί δεν εισέβαλε ακόμα στη Συρία! (γελάει ο κόσμος)

Απίστευτη ξεφτίλα Ερντογάν – Μάθαμε γιατί δεν εισέβαλε ακόμα στη Συρία! (γελάει ο κόσμος)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Σάββατο 20 Αυγούστου το μεσημέρι το TRIBUNE πρώτο (και ίσως ένα από τα ελάχιστα σάιτ παγκοσμίως) μετέδωσε ότι συγκεντρώνονταν στρατεύματα μισθοφόρων τζιχαντιστών του Ερντογάν στο έδαφος της Τουρκίας, κοντά στην πόλη Γκαζιαντέπ (την ίδια που χτυπήθηκε το βράδυ του Σαββάτου από επίθεση αυτοκτονίας), και ότι προετοιμάζονταν για εισβολή στη Συρία [διαβάστε εδώ].

Το βράδυ του Σαββάτου, μετά τη δύση του ηλίου στη Συρία, μόνο το TRIBUNE μετέδωσε (παγκοσμίως, αφού τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων τηρούσαν “σιγή ασυρμάτου”) ότι οι τζιχαντιστές του Ερντογάν ξεκίνησαν να εισέρχονται στο συριακό έδαφος [διαβάστε εδώ και εδώ] από το συνοριακό πέρασμα Καρκαμίς.

epithesi

Στόχος των τζιχαντιστών μισθοφόρων του Ερντογάν είναι η πόλη Τζαραμπλούς, που είναι χτισμένη στη δυτική όχθη του Ευφράτη ποταμού και βρίσκεται ακριβώς πάνω στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, απέναντι από το Καρκαμίς. Η Τζαραμπλούς κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος.

map_jarablus

Οι τζιχαντιστές μισθοφόροι της Τουρκίας, που συμμετέχουν σε αυτή την εισβολή, είναι άνδρες της Φαϊλάκ Αλ Σαμ (που έχει σχέση με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα) και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA). Ανάμεσα τους επίσης βρίσκονται και πολλοί Τούρκοι καταδρομείς “μεταμφιεσμένοι” σε “αντάρτες”.

Και ενώ είδαμε και αναμεταδώσαμε πλάνα από ερασιτεχνικά βίντεο με τους τουρκόφιλους τζιχαντιστές να εισβάλουν στη Συρία, υπό την προστασία του τουρκικού πυροβολικού, ξαφνικά σιωπή. Η απόλυτη σιωπή. Σαν να μη γινόταν τίποτα.

Βεβαίως είχε “σκάσει” η βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε κουρδικό γάμο στη Γκαζιαντέπ, στις 22.50, που έχει τραγικό απολογισμό 51 νεκρούς και 69 τραυματίες, αλλά αυτό από μόνο του δεν ήταν αρκετό για να σιωπήσουν τα νέα από τη μεγάλη “εισβολή”.

Το γεγονός και μόνο ότι χτυπήθηκε γάμος Κούρδων αριστερών και στο θρήσκευμα Αλεβιτών, δηλαδή “διπλοί” εχθροί για το καθεστώς Ερντογάν, σαφώς και μας παρεξένεψε και θεωρήσαμε ότι πρόκειται για προβοκάτσια που καταφέρνει με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. α) Ο Ερντογάν ξεφορτώνεται ακόμα μερικούς αντιφρονούντες και β) παριστάνει για μια ακόμη φορά το θύμα της (δικής του) τρομοκρατίας ώστε να νομιμοποιήσει την εισβολή στη Συρία.

Όμως όσο κι εάν ξενυχτήσαμε το βράδυ του Σαββάτου – ξημερώματα Κυριακής, “νέα” από την εισβολή δεν είχαμε.

Μόνο για κάτι F-16 τουρκικά μάθαμε, που βομβάρδισαν τη νύχτα θέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Τζαραμπλούς, και κάποιες σκόρπιες πληροφορίες ότι τα “παλικάρια” του Ερντογάν, που πέρασαν τα σύνορα, κινούνταν σε δύο τρία χωριά δυτικά της Τζαραμπλούς και μάλιστα ανενόχλητα από το Ισλαμικό Κράτος.

Αυτός ήταν κι ο λόγος που το πρωί της Κυριακής, στις 10.26, αναρωτηθήκαμε σε τίτλο μας: Ο Ερντογάν ξεκίνησε εισβολή στη Συρία και μετά… σιωπή! Που είναι η εισβολή;

Το γελοίο της “εισβολής Ερντογάν” έπρεπε να περάσουν πολλές ώρες για να το μάθουμε. Δηλαδή μετά τις 21.00 το βράδυ της Κυριακής.

Μπορείτε να μαντέψετε τι απέγινε η μεγαλειώδεις εισβολή του Ερντογάν, με τζιχαντιστές μισθοφόρους και επίλεκτους τουρκοκομάντος, με υποστήριξη τουρκικού πυροβολικού και αεροπορίας;

Εμείς μάθαμε: “Η επίθεση στην Τζαραμπλούς από την Τουρκία μερικώς ανεστάλη εξαιτίας των αμυντικών οχυρώσεων των τζιχαντιστών που η Τουρκία δεν κατάφερε να καταστρέψει”.

Δεν θα σχολιάσουμε περί του “αξιόμαχου” του τρομερού τουρκικού στρατού, ούτε για την “ευστοχία” του τουρκικού πυροβολικού, είναι περιττό. Οι Τούρκοι βομβάρδιζαν επί ώρες, πριν διατάξουν την εισβολή, αλλά αφού ξεκίνησαν την επίθεση ανακάλυψαν ότι… έκαναν λάθος. (σ.σ. Από αυτούς φοβόμαστε εισβολή από τον Έβρο).

Προσπαθώντας να μάθουμε τι είναι αυτές οι τρομερές “οχυρώσεις” των τζιχαντιστών που δεν κατάφεραν να καταστρέψουν οι Τούρκοι, αυτή η υπερδύναμη του παστουρμά, πληροφορηθήκαμε ότι είναι… ναρκοπέδια.

Βεβαίως έχει αρχίσει και το σχετικό “δούλεμα” στους Τούρκους, με κάποιους που γνωρίζουν να σχολιάζουν ότι “η επίθεση του Ερντογάν “κόλλησε” στην άμμο της ερήμου”.

Υπάρχει και μια υποψία ότι έπρεπε να έπεσε υπερατλαντικό “χέρι” αλλά αυτό θα φανεί από τα γεγονότα στο άμεσο μέλλον εάν ευσταθεί.

Όταν ξύπνησε το Reuters

Το απόγευμα της Κυριακής πάντως “ξύπνησε” το Reuters, που μέχρι τότε έκανε πώς η είδηση δεν υπάρχει, και μετέδωσε ότι “εκατοντάδες Σύροι αντάρτες προετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν επιχείριση για να καταλάβουν μια πόλη κλειδί που κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος στα σύνορα με την Τουρκία, δήλωσε σημαντικός Σύρος αντάρτης, μια κίνηση που θα ματαιώσει και τις κουρδικές ελπίδες να εξαπλωθούν περαιτέρω στην περιοχή”.

Να σημειώσουμε ότι η Τζαραμπλούς βρίσκεται 30 χιλιόμετρα βόρεια από την πρόσφατα απελευθερωμένη Μανμπίτζ, η οποία ελέγχεται πλέον από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Ο Ερντογάν θέλει να αποτρέψει πάση θυσία τη δημιουργία ενιαίας κουρδικής επικράτειας στη βόρεια Συρία και σε αυτή του την αγωνία εντάσσεται η εισβολή του Σαββάτου που δεν έγινε.

map_jarablus

Το Reuters συνεχίζει:

“Οι αντάρτες [για το Reuters οι τρομοκράτες μισθοφόροι του Ερντογάν θεωρούνται “αντάρτες”], ομάδες που υποστηρίζονται από την Τουρκία και μάχονται υπό τη σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, αναμένεται να επιτεθούν στην Τζαραμπλούς μέσα από την Τουρκία μέσα στις επόμενες ημέρες”, μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο επικαλούμενο ως πηγή του αρχιτζιχαντιστή που “γνωρίζει τα σχέδια αλλά αρνήθηκε να ονοματιστεί”.

Ναι, τα “απόρρητα” του Ερντογάν, εδώ τους έχουν πάρει είδηση και τους “δουλεύουν” στο Twitter.

Το TRIBUNE λέει:

Εμείς όμως πληροφορηθήκαμε κι άλλα. Ότι το Ισλαμικό Κράτος από εκεί που ήθελε να εκκενώσει την Τζαραμπλούς άλλαξε γνώμη και στέλνει ενισχύσεις στην πόλη όπως τανκς και βαρύ οπλισμό.

Επίσης, οι τζιχαντιστές εκκενώνουν την πόλη από τις οικογένειές τους. Θα την κάνουν κάστρο μέχρι να αποφασίσει να τους επιτεθεί ο Ερντογάν, εάν βρει δρόμο να περάσει ανάμεσα στις νάρκες.

Την ίδια ώρα πληροφορίες του TRIBUNE αναφέρουν ότι οι Κούροι οχυρώνουν τη Μανμπίτζ, για κάθε ενδεχόμενο, και λέγεται ότι σκοπεύουν να αφήσουν τους τζιχαντιστές του Ερντογάν (FSA) με τους πρώην τζιχαντιστές του Ερντογάν (ISIS) να αλληλοσκοτωθούν μεταξύ τους.

Σε κάθε περίπτωση ο πόλεμος της Συρίας διδάσκει πολλά για τις στρατιωτικές ικανότητες της Τουρκίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr