Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα επιτεθεί στους συμμάχους των ΗΠΑ Κούρδους

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα επιτεθεί στους συμμάχους των ΗΠΑ Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όσο δεν βάζει κανείς τον Ερντογάν στη θέση του, από τις μεγάλες δυνάμεις εννοούμε, τόσο εκείνος θα αποθρασύνεται.

Ο ημιπαράφρονας “σουλτάνος” της Άγκυρας με νέα του δήλωση ανακοίνωσε ότι αφού καταλάβει την πόλη Αλ Μπαμπ, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού στη Συρία, θα στραφεί ενάντια στις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ και υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στην πόλη Μανμπίτζ.

Η πόλη Μανμπίτζ, που κατεχόταν από το Ισλαμικό Κράτος, απελευθερώθηκε από τους Κούρδους της Συρίας και τους συμμάχους τους ύστερα από τρίμηνη πολιορκία το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Τώρα ο ημίτρελος ισλαμιστής θέλει να επιτεθεί στους απελευθερωτές της Μανμπίτζ και συμμάχους της Δύσης, κοσμικούς και δημοκρατικούς αντάρτες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

map_syria Με ανοιχτό πράσινο χρώμα είναι τα εδάφη που έχει καταλάβει η Τουρκία στη Συρία. Με μαύρο είναι το Ισλαμικό Κράτος, με κόκκινο τα εδάφη υπό κυβερνητικό έλεγχο και με κίτρινο τα κουρδικά.

Οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) θα απομακρυνθούν από τη Μανμπίτζ της βόρειας Συρίας, αμέσως μετά την εκδίωξη του Ισλαμικού Κράτους από τη γειτονική Αλ Μπαμπ, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Οι υποστηριζόμενες τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από τη Ρωσία YPG, ένοπλος βραχίονας του συριακού σοσιαλιστικού κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), θεωρούνται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, μολονότι βρίσκονται σε σύγκρουση με τους τζιχαντιστές.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε επίσης ότι η χώρα του βρίσκεται σε συζητήσεις με τις ΗΠΑ για την πιθανότητα κοινής επιχείρησης ενάντια στην «πρωτεύουσα» του ισλαμικού χαλιφάτου του Ισλαμικού Κράτους, Ράκα, στη βόρεια Συρία.

Όταν λέει “συζητήσεις”, εννοεί ότι πιέζει τους Αμερικανούς να τον αφήσουν να πάει στη Ράκα και εκείνοι του λένε “όχι”.

Ο παρανοϊκός τόνισε τέλος ότι στόχος της Τουρκίας είναι η δημιουργία «ασφαλούς ζώνης», έκτασης 5.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον συριακό βορρά. Έτσι ονομάζει την περιοχή που θέλει να κατακτήσει για να δημιουργήσει το προτεκτοράτο του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr