Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το τουρκικό πυροβολικό βομβάρδισε προς τη Μοσούλη δίχως άδεια από το Ιράκ

Το τουρκικό πυροβολικό βομβάρδισε προς τη Μοσούλη δίχως άδεια από το Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η τουρκική ερντογανική εφημερίδα Yeni Safak μετέδωσε ότι ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε την εμπλοκή του στην πολιορκία της Μοσούλης (δίχως την άδεια της ιρακινής κυβέρνησης).

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ισχυρίσθηκε ότι οι τουρκικές δυνάμεις που έχουν στρατοπεδεύσει κοντά στην όλη Μπασίκα ενεπλάκησαν στις πολεμικές επιχειρήσεις ύστερα από αίτημα των Κούρδων του βορείου Ιράκ, των Πεσμεργκά.

“Οι Πεσμεργκά ζητάνε τη βοήθειά μας ενάντια στο Νταές [Ισλαμικό Κράτος] και εμείς τους υποστηρίζουμε”, δήλωσε ο Γιλντιρίμ την Κυριακή στους δημοσιογράφους στο Αφιόν Καραχισάρ όπου συμμετείχε σε εκδήλωση του ισλαμιστικού κυβερνώντος κόμματος AKP.

Σύμφωνα με τη Yeni Safak το τουρκικό πυροβολικό βομβάρδισε θέσεις των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη.

Βεβαίως το πιθανότερο είναι να βομβάρδιζε αμμόλοφους, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Ο πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί, είναι γνωστός φιλότουρκος. Είναι ένας κοτζάμπασης, από παλιά κουρδική φεουδαρχική οικογένεια, που διαχειρίζεται το ιρακινό Κουρδιστάν ως προσωπικό του φέουδο και το κυβερνά με τα μέλη της οικογένειάς του.

Οι Κούρδοι πατριώτες, που αναγνωρίζουν ως ιδεολογικό τους ηγέτη τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, αν και γνωρίζουν πολύ καλά τον ρόλο Μπαρζανί και πώς έχει μετατρέψει το ιρακινό Κουρδιστάν σε τουρκικό προτεκτοράτο, κρατάνε τους τόνους “χαμηλά” για να αποφευχθεί ένας κουρδικός εμφύλιος.

Ο Μπαρζανί είναι γνωστό ότι εξάγει πετρέλαιο στην Τουρκία, ενώ προσπαθεί να αναγνωριστεί το δικό του μικρό (ιρακινό) Κουρδιστάν ως το μοναδικό κράτος Κουρδιστάν.

Το θέμα τώρα είναι από εδώ και πέρα κατά πόσο και οι Κούρδοι στρατιώτες του Ιράκ, οι Πεσμεργκά, θα αποδέχονται να γίνονται ο “δούρειος ίππος” του Ερντογάν για την εισβολή του στο Ιράκ την ίδια ώρα που τα αδέλφια τους, οι Κούρδοι στη Συρία και στην Τουρκία, σφαγιάζονται από τον Ερντογάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr