Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν: Έχω αποδείξεις ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος

Ερντογάν: Έχω αποδείξεις ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επίθεση κατά των υπό αμερικανική υποστήριξη συμμαχικών δυνάμεων που δρουν στη Συρία, εξαπολύει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορώντας τους Αμερικανούς ότι παρέχουν στήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις ακόμη και στο Ισλαμικό Κράτος.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Ερντογάν είπε ότι διαθέτει στοιχεία ότι οι δυτικές δυνάμεις υποστηρίζουν οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων του ISIS και των Κουρδικών YPG και PYD.

“Έχουμε φωτογραφίες και βίντεο”

“Κατηγορούν εμάς ότι υποστηρίζουμε το Ισλαμικό Κράτος. Αυτοί τώρα υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις συμπεριλαμβανομένου του Ισλαμικού Κράτους, του YPG και του PYD. Είναι ξεκάθαρο έχουμε επιβεβαιωμένες αποδείξεις, με φωτογραφίες, και βίντεο” είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Παράλληλα, εξήγησε πως ο τουρκικός στρατός και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) έχουν περικυκλώσει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη συριακή πόλη Αλ Μπαμπ, παρότι «οι δυνάμεις Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ απέτυχαν να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους για την απελευθέρωσή της».

Τόνισε, όμως, ότι σε κάθε περίπτωση η πόλη θα απελευθερωθεί από τους τζιχαντιστές, προσθέτοντας πως «δε θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω από την απόφασή μας».

Σε παράκρουση ο Ερντογάν

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ημιπαράφρονας της Άγκυρας κατηγορεί τους σοσιαλιστές Κούρδους της Συρίας, που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, ως “τρομοκράτες”.

Ο Ερντογάν ισχυρίζεται ότι οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και το σοσιαλιστικό κόμμα των Κούρδων της Συρίας, το PYD, αποτελούν παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), που διεξάγει εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο στη νοτιοανατολική Τουρκία και θεωρείται από την Άγκυρα “τρομοκρατική οργάνωση”.

Ωστόσο, το PYD συμμετέχει στις εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, είναι δηλαδή ένα κανονικό σοσιαλιστικό κόμμα, ενώ το YPG και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) είναι οι μόνες κοσμικές και δημοκρατικές αντάρτικες δυνάμεις στη Συρία και για αυτό υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Αντιθέτως, ο ίδιος ο Ερντογάν ήταν εκείνος που με αποδείξεις αγόραζε το πετρέλαιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κι εξόπλιζε τόσο το ISIS όσο και την Αλ Κάιντα στη Συρία. Μέχρι και χημικά αέρια έδωσε ο Ερντογάν στην Αλ Κάιντα. Ο περιβόητος Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), που έχει στο πλευρό του, είναι μια συμμαχία ισλαμιστικών εξτρεμιστικών οργανώσεων συμμάχων της Αλ Κάιντα.

Σε ό,τι αφορά την Αλ Μπαμπ, εξαρχής ο Διεθνής Συνασπισμός είχε ξεκαθαρίσει στον ημιπαράφρονα ότι δεν θα τον υποστήριζε στην εκστρατεία για την κατάληψή της.

Ο Ερντογάν ξεκίνησε να την πάρει μόνος του, δηλαδή με τον τουρκικό στρατό και τους ισλαμιστές μισθοφόρους του από τον FSA, όμως υπέστη βαριές ήττες από τους πρώην συμμάχους του της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και τώρα βγαίνει και παραπονούμενος απαιτώντας από τη Δύση να τον υποστηρίξει και να τον διασώσει από τον στρατιωτικό εξευτελισμό του.

Στους δε ισχυρισμούς του ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος πραγματικά προκαλεί την κοινή λογική. Μήπως ήρθε η ώρα οι ΗΠΑ να αποκαλύψουν πώς ο Ερντογάν στήριζε το ISIS;

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr