Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπό 24ωρη αστυνομική προστασία η πρέσβης της ΕΕ στην Αλβανία Ρομάνα Βλαχούτιν

Υπό 24ωρη αστυνομική προστασία η πρέσβης της ΕΕ στην Αλβανία Ρομάνα Βλαχούτιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ρομάνα Βλαχούτιν, Κροάτισσα πρέσβειρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αλβανία, τελεί αυτή και η οικογένειά της υπό 24ωρη ένοπλη αστυνομική προστασία εξαιτίας απειλών εις βάρος της ζωής της που δέχεται τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Der Standard το Σάββατο.

Η αυστριακή εφημερίδα γράφει ότι ο λόγος που η Βλαχούτιν απειλείται είναι επειδή παρακολουθεί τις μεταρρυθμίσεις στην αλβανική Δικαιοσύνη που αποσκοπούν στο να πατάξουν τη δικαστική διαφθορά στη χώρα.

Οι Βρυξέλλες από την πλευρά τους δεν επιβεβαίωσαν ότι η Βλαχούτιν τελεί υπό αστυνομική προστασία.

Πριν μερικές ημέρες ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, κατήγγειλε ότι η Ρομάνα Βλαχούτιν υποστηρίζει άνευ όρων την κυβέρνηση Ράμα και πρόσθεσε ότι Βλαχούτιν και κυβέρνηση Ράμα έχουν διασυνδέσεις με τον Τζορτζ Σόρος.

Η ίδια έχει κατηγορηθεί για τις στενές σχέσεις της με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα και από ελληνικά δημοσιεύματα, μάλιστα φέρεται να εμπλέκεται σε συνωμοσία ανακίνησης του τσάμικου ζητήματος εις βάρος της χώρας μας.

Όπως είχε γραφτεί στον ελληνικό Τύπο, από πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών, η απάντηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Γιοχάνες Χαν στην ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, που αναφερόταν σε «τσάμικο» πρόβλημα στην Ελλάδα, είχε στηθεί από την επικεφαλής της ΕΕ στα Τίρανα, Ρομάνα Βλαχούτιν.

Η Βλαχούτιν είχε συνεργαστεί με Ιταλίδα σύμβουλο που είναι στο γραφείο του Γιόχανες Χαν, και τον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα.

Οι σχέσεις Βλαχούτιν-Ράμα είναι κυρίως «κερδοφόρες», αφού ο σύζυγος της Κροάτισσας επικεφαλής της ΕΕ στην Αλβανία, Σέρβος στην καταγωγή, συστηματικά παίρνει δημόσια έργα στην Αλβανία από τον Εντι Ράμα. [Διαβάστε αναλυτικά εδώ].

Όμως η Βλαχούτιν έχει και ένα οικονομικό σκάνδαλο με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διαχειριστεί, που ξέσπασε πρόσφατα.

Η Βλαχούτιν αγόρασε έπαυλη-πρεσβευτική κατοικία 345 τετραγωνικών μέτρων, αξίας 1,65 εκατ. ευρώ, που αναλογεί σε 4.780 το τετραγωνικό μέτρο, τη στιγμή, που στην ίδια περιοχή, «Rolling Hills» των Τιράνων, η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο, φαίνεται να κυμαίνεται από 1000-2000 ευρώ. [Διαβάστε αναλυτικά εδώ].

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr