Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι (SDF) απελευθέρωσαν το Φράγμα της Τάμπκα από το Ισλαμικό Κράτος

Οι Κούρδοι (SDF) απελευθέρωσαν το Φράγμα της Τάμπκα από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) απελευθέρωσαν το Φράγμα της Τάμπκα, στον ποταμό Ευφράτη, ύστερα από μια θεαματική στρατιωτική επιχείριση που πραγματοποίησαν σε συνεργασία με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Αμερικανικά ελικόπτερα μετέφεραν τους μαχητές των SDF πίσω από τις γραμμές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος για να επιτεθούν, ενώ παράλληλα το αμερικανικό πυροβολικό σφυροκοπούσε τις θέσεις των τρομοκρατών.

Όπως ανακοίνωσε ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ, οι μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που πήραν μέρος στην επίθεση υποστηρίχτηκαν επίσης και από ελικόπτερα Απάτσι, που χτύπησαν από αέρος τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που φρουρούσαν το Φράγμα της Τάμπκα.

“Τους τελευταίους τέσσερις μήνες ο [Διεθνής] Συνασπισμός πραγματοποίησε περισσότερες από 300 αεροπορικές επιδρομές γύρω από την Τάμπκα και κοντά στη Ράκα σκοτώνοντας εκατοντάδες μαχητές του εχθρού, κατέστρεψε 200 οχυρά και περισσότερα από 50 οχήματα του ISIS”, αναφέρει ακόμα η ανακοίνωση του Διεθνούς Συνασπισμού.

Ο συνταγματάρχης Τζόε Σιρόκο σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ως την πιο αποτελεσματική δύναμη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

“Οι SDF και οι τοπικοί μαχητές του Συριακού Αραβικού Συνασπισμού, αποδείχτηκαν οι πιο αποτελεσματικοί πεζικάριοι ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το απέδειξαν για μια ακόμη φορά κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρισης”, δήλωσε.

“Είναι οι SDF στο έδαφος που διακινδυνεύουν τις ζωές τους και εμπλέκονται σε βίαιες μάχες με τον εχθρό”, είπε ο Σιρόκο. “Και είναι οι SDF, όπως οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας, που θυσιάζονται ώστε τα άλλα έθνη μέλη του Συνασπισμού να μην υφίστανται την απειλή της τρομοκρατίας του Ισλαμικού Κράτους εντός των συνόρων τους”, τόνισε ο ίδιος.

Μετά την κατάληψη του στρατηγικής σημασίας Φράγματος στην Τάμπκα, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) μπορούν πλέον να επιτεθούν στη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, Ράκα στη Συρία, από τρεις πλευρές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr