Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν συνέλαβε όλους τους συντάκτες της εφημερίδας Sözcü

Ο Ερντογάν συνέλαβε όλους τους συντάκτες της εφημερίδας Sözcü
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έφοδο στα γραφεία της καθημερινής εφημερίδας Sözcü πραγματοποίησε την Παρασκευή η τουρκική Αστυνομία, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει με αμείωτη – όπως αποδεικνύεται – ένταση το κυνήγι δημοσιογράφων στη γειτονική χώρα, προκαλώντας την οργή της διεθνούς κοινότητας και ιδιαίτερα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στην επιχείρηση συνελήφθησαν άπαντες όσοι βρίσκονταν στα γραφεία.

Ο Γενικός Εισαγγελέας Κωνσταντινούπολης, ωστόσο, δήλωσε ότι η επιχείρηση απευθυνόταν μόνο στους συντάκτες του καθημερινού φύλλου, συμπεριλαμβανομένου και του ιδιοκτήτη Μπουράκ Ακμπάι.

Ο τελευταίος, όπως τόνισε ο εισαγγελέας, θεωρείται ήδη φυγάς και έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του.

Τα εντάλματα που είχαν εκδοθεί αφορούσαν, εκτός του ιδιοκτήτη, τον διευθυντή της διαδικτυακής έκδοσης Μεντίνα Ολγκούν, τον οικονομικό διευθυντή Γιονκά Καλελί και τη συντάκτρια Ιζμίρ Γκοκμέν Ουλού.

Σύμφωνα με τα εντάλματα, οι τέσσερις κατηγορούνται για σχέσεις με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος έχει κατονομαστεί από τον Ερντογάν ως ο οργανωτής του πραξικοπήματος εναντίον του στις 15 Ιουλίου 2016.

Όπως ανέφερε το πρακτορείο Anadolu, οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν είναι οι εξής: «μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης που διαπράττουν εγκλήματα εκ μέρους του οργανισμού», «επίθεση εναντίον του προέδρου» και «ένοπλη εξέγερση εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης».

Ο Ισμαήλ Γιλμάζ, δικηγόρος της καθημερινής Sözcü, επιβεβαίωσε ότι το ένταλμα έρευνας και δήμευσης είχε εκδοθεί από τον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τον Γιλμάζ, η Αστυνομία κατέσχεσε τον υπολογιστή δισκίων του Ακμπάι κατά τη διάρκεια μιας τριήμερης αναζήτησης και πραγματοποίησε επίσης έρευνες στις κατοικίες του Καλελί και του Ουλού.

Ο δικηγόρος δήλωσε ότι η Αστυνομία αργότερα κρατούσε την Ολγκούν χωρίς ένταλμα κράτησης, προσθέτοντας ότι μπορεί να είναι μέρος μιας άλλης έρευνας.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα είναι από εκείνες που συνεχώς προπαγανδίζουν ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει στρατιωτικά “18 τουρκικά νησιά” στο Αιγαίο.

Προς Έλληνες δημοσιογράφους: Πριν αρχίσετε τα αλληλέγγυα “κλάματα” για τους “δημοσιογράφους” της μεγάλης κυκλοφορίας τουρκικής εφημερίδας Sözcü που συνέλαβε σήμερα ο Ερντογάν, σάς ενημερώνουμε ότι η συγκεκριμένη φυλλάδα είναι που προπαγανδίζει σε καθημερινή βάση ότι η χώρα μας δήθεν κατέλαβε μεταξύ των ετών 2004 και 2014 “18 τουρκικά νησιά στο Αιγαίο” και υποκινεί διαρκώς σε πόλεμο κατά της πατρίδας μας για την “απελευθέρωση” των “18 τουρκικών νησιών”, που είναι φυσικά ελληνικά νησιά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Λέκκας: Πρέπει να γίνει άμεσα ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Όσο περνάει ο χρόνος ο σεισμός από τα 7,8 Ρίχτερ πάει στα 8,2

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr