Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Η τουρκική κατοχή στη βορειοδυτική Συρία είναι χειρότερη από το Ισλαμικό Κράτος”

“Η τουρκική κατοχή στη βορειοδυτική Συρία είναι χειρότερη από το Ισλαμικό Κράτος”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο 31χρονος Μουχάμεντ Χουσεΐν κατάγεται από το Καραγιόζ, ένα από τα κουρδικά χωριά της περιοχής Σέχμπα στη βόρεια Συρία δυτικά του Ευφράτη.

Το χωριό του, που είναι κουρδικό, από το 2013 έως το 2016 κατεχόταν από το Ισλαμικό Κράτος και τώρα από τον τουρκικό στρατό που εισέβαλε στη βορειοδυτική Συρία το καλοκαίρι του 2016.

Ο Μουχάμεντ Χουσεΐν εργαζόταν στον Λίβανο, αλλά επέστρεψε στο χωριό του για να σώσει την οικογένειά του, που ταλανίστηκε τόσο από τους τζιχαντιστές όσο και από τους Τούρκους.

“Εργαζόμουν στον Λίβανο. Επέστρεψα στο χωριό για να πάρω την οικογένειά μου, αλλά το Ισλαμικό Κράτος δεν μας άφηνε να φύγουμε. Με συνέλαβαν την τρίτη ημέρα από την επιστροφή μου και από τότε με έπιασαν και με άφησαν πάμπολλες φορές. Κάθε φορά που με έπιαναν με βασάνιζαν. Το μόνο μου έγκλημα ότι ήμουν Κούρδος. Ο θείος μου και πολλοί γνωστοί μου δολοφονήθηκαν. Όλοι οι άνθρωποι υπέφεραν [σ.σ. από το Ισλαμικό Κράτος] αλλά οι Κούρδοι περισσότερο. Μας άρπαζαν και μας άφηναν αφού πληρώναμε λύτρα. Μας πήραν τις περιουσίες μας, τα χωράφια μας, τα σπίτια μας. Ήμασταν αναγκασμένοι να πληρώνουμε ενοίκιο για να μένουμε στα σπίτια μας”, δηλώνει ο ίδιος στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF.

[σ.σ. και στην Ελλάδα που δεν μας σκλάβωσε το Ισλαμικό Κράτος πληρώνουμε ενοίκιο για τα σπίτια μας, το λένε ΕΝΦΙΑ].

Ωστόσο, όπως διηγείται ο ίδιος, η τουρκική κατοχή ήταν ακόμα χειρότερη και από το Ισλαμικό Κράτος.

“Ο τουρκικός στρατός και οι συμμορίες του εισήλθαν στα εδάφη μας δίχως να συγκρουστούν με το Ισλαμικό Κράτος. Το Ισλαμικό Κράτος αποχώρησε μόλις έφτασαν. Τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους που γνωρίζαμε ξαφνικά γύρισαν και έγιναν μέλη των τουρκικών συμμοριών [σ.σ. δηλ. των “μετριοπαθών” ισλαμιστών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) που μάχονται υπό τουρκικές εντολές]. Βομβάρδισαν το χωριό μας με αεροπλάνα και όλμους αν και δεν είχαν απομείνει μέλη του ISIS στο χωριό. Μια οικογένεια με δύο παιδιά σκοτώθηκαν τότε. Ο τουρκικός στρατός και οι συμμορίτες του πρώτα τρομοκράτησαν τους Κούρδους και μετά τους Άραβες. Μας είπαν να φύγουμε από τα χωριά μας γιατί είμαστε Κούρδοι. Έδωσαν τις ιδιοκτησίες μας σε συμμορίτες που έφεραν από τη Χάμα και τη Χομς με τις οικογένειές τους. Γίνεται εθνοκάθαρση της περιοχής από τους Κούρδους”.

“Μετά τους Κούρδους ήρθε η σειρά των Αράβων. Λήστεψαν τους πλούσιους Άραβες”.

Ο Μουχάμεντ Χουσεΐν (στη φωτογραφία) εντάχθηκε πριν δύο μήνες στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) για να πολεμήσει ενάντια στους Τούρκους και τους τζιχαντιστές.

“Εύχομαι να διώξω το τουρκικό κράτος από τη γη μας. Να ελευθερωθεί η Σέχμπα και να γυρίσω στο χωριό μου. Πρέπει να διώξουμε το τουρκικό κράτος από τη Σέχμπα [σ.σ. βορειοδυτική Συρία]”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν με χημικά όπλα τους Κούρδους αντάρτες

Ιρακινό Κουρδιστάν: Το Βατικανό επαίνεσε τον Μπαρζανί για τη θρησκευτική ελευθερία

Times Λονδίνου: Το σχέδιο της Χαμάς για μυστική βάση στην Τουρκία – Εκπαίδευση πυρήνων για επιθέσεις σε Ισραήλ

Γάζα: Σχεδόν 360.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα μετά την ισραηλινή εντολή εκκένωσης

Μητσοτάκης για Χαμάς: «Είναι τρομοκρατική οργάνωση» – Ερντογάν: «Είναι αντιστασιακή»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr