Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Συρός ΥΠΕΞ ζητά την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από την Ιντλίμπ

Ο Συρός ΥΠΕΞ ζητά την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από την Ιντλίμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ενώ Ρωσία και Ιράν έδωσαν τις ευλογίες τους στην Τουρκία να εισβάλει στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, για την ακρίβεια συμφώνησαν -στην Αστάνα του Καζακστάν όπου συναντήθηκαν- να αυτοχριστούν ως “τρεις εγγυήτριες δυνάμεις” της “αποκλιμάκωσης” στη Συρία και να καταλάβουν από κοινού την επαρχία Ιντλίμπ, χωρίζοντάς την στη συνέχεια σε τρεις ζώνες, η κυβέρνηση της Δαμασκού, που είναι πλήρως ενήμερη για όλα αυτά, εξέδωσε το Σάββατο ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την τουρκική εισβολή στο έδαφός της.

Η τουρκική εισβολή στη Συρία ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης. Το Σάββατο ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ Μουαλέμ με ανακοίνωσή του καταδίκασε την τουρκική εισβολή στην επαρχία της Ιντλίμπ.

“Η εισβολή του τουρκικού στρατού στην Ιντλίμπ είναι ευθεία παραβίαση της συμφωνίας της Αστάνα”, δήλωσε ο Σύρος ΥΠΕΞ το Σάββατο.

Στη συνέχεια ο Μουαλέμ απαίτησε την άμεση απόσυρση του τουρκικού στρατού από τα συριακά εδάφη, χωρίς προϋποθέσεις.

Προφανώς στη Δαμασκό ανησύχησαν όταν είδαν τους κατοίκους, στις περιοχές που αναπτύχθηκε ο τουρκικός στρατός, να υποδέχονται την Παρασκευή τους Τούρκους φαντάρους ως απελευθερωτές και να υμνούν ως ανθρωπιστή τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν [δείτε εδώ]. Υπάρχει βεβαίως και η ισχυρή πιθανότητα να εξέδωσαν την ανακοίνωση για διπλωματικούς λόγους, ώστε να μην υπάρχει το επιχείρημα στο μέλλον ότι η Συρία σιωπηρά συναίνεσε στην κατοχή εδαφών της από την Τουρκία.

Βεβαίως σε όλους αυτούς που εμπλέκονται στον πόλεμο της Συρίας διαφεύγει μια λεπτομέρεια. Όπου επεμβαίνει η Τουρκία ως “ειρηνοποιός” δύναμη δεν αποχωρεί ποτέ. Το παράδειγμα της Κύπρου αρκεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr