Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βολές Πούτιν κατά Ε.Ε.: Εσείς πυροδοτήσατε την διάλυση της Ισπανίας

Βολές Πούτιν κατά Ε.Ε.: Εσείς πυροδοτήσατε την διάλυση της Ισπανίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε την καταλανική κρίση «εσωτερική υπόθεση» της Ισπανίας επικρίνοντας, όπως υποστήριξε, την πολιτική «των δύο μέτρων δύο σταθμών» των Ευρωπαίων μπροστά στις επιθυμίες ανεξαρτητοποίησης των λαών.

«Όλα όσα εκτυλίσσονται είναι μια εσωτερική υπόθεση της Ισπανίας και πρέπει να επιλυθεί στο πλαίσιο του ισπανικού νόμου σε συμφωνία με τις δημοκρατικές παραδόσεις της» επισήμανε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον της Διεθνούς Λέσχης «Βαλντάι» (Vladai) στο Σότσι (νότια Ρωσία).

Κατόπιν ο Ρώσος ηγέτης κατήγγειλε μια πολιτική «δύο μέτρων δύο σταθμών» στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με αυτά τα ζητήματα. «Φαίνεται πως στα μάτια ορισμένων από τους εταίρους μας, υπάρχουν “νόμιμοι” υποστηρικτές της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας και υπάρχουν και “αυτονομιστές” που δεν έχουν δικαίωμα να προασπίζονται τα δικαιώματά τους, ακόμα και μέσω των δημοκρατικών μηχανισμών.

Αυτοί όπως και εμείς λένε όλη την ώρα ότι υπάρχουν διπλά στάνταρ – και είναι ένα λαμπρό παράδειγμα διπλών στάνταρ – που αποτελούν σοβαρή απειλή για τη σταθερή ανάπτυξη της Ευρώπης και άλλων ηπείρων στην εφαρμογή των διαδικασιών της παγκόσμιας ολοκλήρωσης» σημείωσε.

«Αυτού του είδους “τα δύο μέτρα δύο σταθμά” (…) ενέχουν μεγάλο κίνδυνο για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής ηπείρου» τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Όταν η Κριμαία κήρυξε την ανεξαρτησία της, βασιζόμενη σε ένα δημοψήφισμα για την προσάρτησή της στη Ρωσία, αυτό δεν σας άρεσε για τον έναν ή τον άλλο λόγο» είπε ο πρόεδρος, την ώρα που η Ρωσία βρίσκεται στο στόχαστρο ευρωπαϊκών κυρώσεων για την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου τον Μάρτιο του 2014. «Και να τώρα, η Καταλονία και σε μια άλλη περιοχή, το Κουρδιστάν, και ο κατάλογος δεν έχει τέλος» συμπλήρωσε.

Από την άλλη, ο Ρώσος πρόεδρος υπενθύμισε τη στήριξη της ΕΕ στην ανεξαρτησία του Κοσόβου, την οποία η Μόσχα δεν αναγνωρίζει, «προκειμένου να ικανοποιήσει την (…) Ουάσιγκτον».

Σχετικά με την Καταλονία, ο Πούτιν μίλησε για μια «ομόφωνη καταδίκη των υποστηρικτών της ανεξαρτησίας» από την ΕΕ. «Κανείς δεν γνώριζε αυτές τις αντιφάσεις που διαρκούν εδώ και αιώνες στους κόλπους της ΕΕ; Γνώριζαν, έτσι δεν είναι; Κι όμως χαιρέτισαν χωρίς να κρύβουν την χαρά τους την εμφάνιση μιας σειράς Κρατών στην Ευρώπη» τόνισε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr