ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε αιφνιδιαστικά στον συριακό στρατό που μάχεται την Αλ Κάιντα στην Ιντλίμπ

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε αιφνιδιαστικά στον συριακό στρατό που μάχεται την Αλ Κάιντα στην Ιντλίμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αιφνιδιαστική επίθεση στον συριακό στρατό που μάχεται ενάντια στις οργανώσεις της Αλ Κάιντα στα ανατολικά της επαρχίας Ιντλίμπ της Συρίας εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) το βράδυ της Τετάρτης. Οι κυβερνητικοί συγκρούονται με τους τζιχαντιστές γύρω από το στρατηγικής σημασίας αεροδρόμιο Αμπού Ντουχούρ.

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έχουν δημιουργήσει έναν θύλακα στη βορειοδυτική Συρία μεταξύ των επαρχιών Ιντλίμπ και Χάμα. Από εκεί εξαπέλυσαν την επίθεσή τους.

Σύμφωνα με διαδικτυακά Μέσα που πρόσκεινται στο Ισλαμικό Κράτος, οι τρομοκράτες σκότωσαν τρεις Σύρους στρατιώτες και αιχμαλώτισαν ακόμα πέντε.

Η εμπλοκή αυτή του Ισλαμικού Κράτους στη μάχη ερμηνεύεται ως υποστήριξη στη συριακή Αλ Κάιντα, την Ταχρίρ Αλ Σαμ, η οποία ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ιντλίμπ.

Πολεμικός χάρτης της Ιντλίμπ. Με κόκκινο τα εδάφη υπό κυβερνητικό έλεγχο, με σκούρο πράσινο η Αλ Κάιντα, με ανοιχτό πράσινο άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις, με κίτρινο οι Κούρδοι και με γαλάζιο τα εδάφη υπό τουρκική κατοχή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ηγέτης της Χεζμπολάχ: Ο οπλισμός της οργάνωσης εκτός της ατζέντας των διαπραγματεύσεων Ισραήλ-Λιβάνου – «Δεν θα παραδοθούμε»

Λίβανος και Συρία για την ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων

Άδεια για φόνο: Πώς η Χαμάς εκπαιδεύει χειριστές drone εντός χώρας του ΝΑΤΟ

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή εξουδετέρωσε τον γιο του επικεφαλής διαπραγματευτή της Χαμάς – Νεκρός και διοικητής της δύναμης «Ραντουάν» της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

ΗΠΑ: «Ρίζα» κάθε σύγχρονης ισλαμιστικής τρομοκρατίας η Μουσουλμανική Αδελφότητα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr