Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χιλιάδες ρωσόφωνοι Ουκρανοί πρόσφυγες στη Ρωσία

Χιλιάδες ρωσόφωνοι Ουκρανοί πρόσφυγες στη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ουκρανία, Πρόσφυγες, Ρωσία,

Πάνω από 9.000 Ουκρανοί πρόσφυγες έφτασαν στο Ροστόφ, στα νότια της Ρωσίας, την Παρασκευή, αφήνοντας τις πολιορκημένες πόλεις τους στη νοτιοανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο προεδρικός επίτροπος για τα Δικαιώματα του Παιδιού Παβέλ Αστάκχοφ.

Όπως έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ο Ρώσος αξιωματούχος, σε μόλις 24 ώρες το Ροστόφ έχει προσφέρει καταφύγιο σε ακόμα 9.603 Ουκρανούς πολίτες.

«Άλλοι 533 Ουκρανοί πολίτες, συμπεριλαμβανομένων και 243 παιδιών, έχουν ήδη εγκατασταθεί στην περιφέρεια του Ροστόφ. Άλλοι βρίσκονται καθ’ οδόν προς φίλους και συγγενείς τους σε άλλες επαρχίες» ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι η ροή των προσφύγων από τα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας συνεχίζεται.

«Η περιφέρεια Ροστόφ έχει σχεδόν εξαντλήσει τις υποδομές της για φιλοξενία προσφύγων. Γι’ αυτό έχουμε συμπεριλάβει κι άλλες περιοχές όπως το Σαράτοφ, το Βόλγογκραντ, την Τούλα κ.λπ» εξήγησε ο Αστάκχοφ, ενώ απηύθυνε κάλεσμα σε εθελοντές και ακτιβιστές να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους πρόσφυγες.

«Όποιος θέλει να βοηθήσει να επικοινωνήσει μαζί μας άμεσα και να απευθυνθεί στη διοίκηση της περιφέρειας του Ροστόφ» έγραψε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό του στο twitter.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Ο Λαβρόφ προειδοποιεί ότι η Δύση οδεύει προς μια σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr