Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι Συρίας: Δεν φεύγει κανείς από την Εφρίν – Θα πολεμήσουμε τους Τούρκους μέχρι τέλος

Κούρδοι Συρίας: Δεν φεύγει κανείς από την Εφρίν – Θα πολεμήσουμε τους Τούρκους μέχρι τέλος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις 20 Ιανουαρίου η Τουρκία ξεκίνησε την επιχείριση «Κλάδος Ελαίας», δηλαδή την επίθεση στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία. Στόχος των Τούρκων είναι να εξαλείψουν τις σοσιαλπατριωτικές κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), ένοπλο βραχίονα του σοσιαλιστικού Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας (PYD), των Κούρδων της Συρίας, το οποίο ενώ συμμετέχει στη Σοσιαλιστική Διεθνή και είναι σύμμαχος της Δύσης στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS), η Τουρκία το κατηγορεί ως «τρομοκρατική οργάνωση».

Στόχος της Τουρκίας δεν είναι μόνο η στρατιωτική ήττα των YPG αλλά και η μετατροπή της βορειοδυτικής Συρίας σε προτεκτοράτο της.

Ένας εκπρόσωπος των Κούρδων της Συρίας, Γαρίμπ Χουσό, μίλησε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik για την τουρκική επίθεση και την κουρδική αντίσταση.

«Παρά την ισχύ και τον στρατιωτικό εξοπλισμό που διαθέτει η Τουρκία, ήδη έχουν περάσει 40 ημέρες με τους Κούρδους και το YPG να μην τα βάζουν κάτω, να συνεχίζουν να μάχονται και να μην επιτρέπουν στις τουρκικές δυνάμεις να προωθηθούν στο κέντρο (σ.σ. στην πόλη της Εφρίν). Η Εφρίν προβάλλει μεγάλη αντίσταση. Η Γιουγκοσλαβία κατάφερε να αντισταθεί μόνο μερικές ημέρες απέναντι στο ΝΑΤΟ. Ο ίδιος στρατιωτικός εξοπλισμός χρησιμοποιείται τώρα ενάντια στους Κούρδους στην Εφρίν», δήλωσε ο Χουσό.

«Για την Τουρκία η Εφρίν δεν είναι παρά ένα μικρό χωριό. Ωστόσο, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την επιχείρισή της μέχρι τώρα… Το πνεύμα της αντίστασης στην Εφρίν είναι παρόμοιο με εκείνο στην Κόμπανι», πρόσθεσε.

Ο ίδιος τόνισε ακόμα ότι «η Τουρκία επιχειρεί σε συντονισμό με τρομοκρατικές οργανώσεις, όλοι το γνωρίζουν αυτό. Ένωσαν τις δυνάμεις τους και επιτίθενται καταλαμβάνοντας συριακά εδάφη. Τώρα ο καθένας μπορεί να δει τουρκικές σημαίες να κυματίζουν ολόγυρα στην Εφρίν. Αυτό λέγεται κατοχή».

«Η Τουρκία συνεχώς στέλνει νέες ενισχύσεις και ειδικές δυνάμεις στην Εφρίν και συλλέγουν ανθρώπους από διάφορες περιοχές. Θέλουν να δημιουργήσουν μια νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία».

Ο Χουσό κατέληξε λέγοντας ότι ο λαός της Εφρίν δεν έχει πουθενά να διαφύγει και οι μόνες του επιλογές είναι κρυφτεί και να πολεμήσει μέχρι το τέλος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr