Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιστράτευση στην Ουκρανία – Όλοι οι άνδρες μέχρι 50 ετών στα όπλα!

Επιστράτευση στην Ουκρανία – Όλοι οι άνδρες μέχρι 50 ετών στα όπλα!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Ουκρανία, όπως δείχνουν οι εξελίξεις, ειδικά μετά την είδηση ότι η κυβέρνηση του Κιέβου κήρυξε γενική επιστράτευση μέχρι την ηλικία των 50 ετών, για να καταλάβει τις δύο μεγάλες ρωσόφωνες πόλεις του Λουγκάντσκ και του Ντονέτσκ που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Η κήρυξη επιστράτευσης, σύμφωνα με τους Ουκρανούς, έρχεται ως απάντηση στη νέα συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα. Ο ακροδεξιός Ουκρανός γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της χώρας, ο περιβόητος “αγανακτισμένος” στις πλατείες Αντρέι Παρούμπι, δήλωσε την Τρίτη ότι “περισσότεροι από 40.000 Ρώσοι στρατιώτες και εκατοντάδες βαρέα όπλα έχουν συγκεντρωθεί στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα”.

Η απάντηση των Ουκρανών, όπως προείπαμε, ήταν προεδρικό διάταγμα για την επιστράτευση εφέδρων κάτω των 50 ετών, για να πολεμήσουν τους ρωσόφωνους στην ανατολική Ουκρανία και να υπερασπισθούν τα σύνορα της χώρας τους έναντι της συγκέντρωσης στρατευμάτων στη Ρωσία.

“Στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, υπήρξε μια νέα ανάπτυξη και ενίσχυση των στρατευμάτων. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σχεδόν 41.000 Ρώσοι στρατιωτικοί στα σύνορα με την Ουκρανία στο βορρά, στην ανατολή, στο νότο και στην Κριμαία”, σύμφωνα πάντα με τον Παρούμπι.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι, 150 ρωσικά άρματα μάχης, 400 τεθωρακισμένα και 500 συστήματα πυροβολικού βρίσκονται κοντά στα σύνορα απέναντι από το Ντονέτσκ.

Ο Παρούμπιι μίλησε ενώπιον του κοινοβουλίου, το οποίο ενέκρινε στη συνέχεια διάταγμα του προέδρου Πέτρο Ποροσένκο για επιστράτευση.

Μετά την ψηφοφορία, σύντομες συμπλοκές ξέσπασαν ανάμεσα σε ναζιστές πολιτικούς και μέλη του κόμματος του οποίου ηγείτο ο πρώην πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος ανετράπη το Φεβρουάριο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr