Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές έχουν περικυκλώσει χωριό και θα τους σφάξουν εάν δεν εξισλαμιστούν

Οι τζιχαντιστές έχουν περικυκλώσει χωριό και θα τους σφάξουν εάν δεν εξισλαμιστούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ρεπορτάζ που θα διαβάσετε το αναδημοσιεύουμε και αποδίδουμε στα ελληνικά από το Ασσυριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΙΝΑ.

Έφτασαν και ήταν βαριά οπλισμένοι, με μαύρες σημαίες να κυματίζουν πάνω σε καμιά ντουζίνα Χάμβις (σ.σ. Humvees – στρατιωτικά οχήματα), τα οποία πήραν από τον ιρακινό στρατό που του τα είχαν προμηθεύσει οι ΗΠΑ.

Όταν οι τρομοκρατημένοι κάτοικοι κοίταξαν έξω από τα παράθυρά τους, είδαν ότι το Κόσο, το παραδοσιακό χωριό τους στα βουνά του βόρειου Ιράκ, είχε περικυκλωθεί από τζιχαντιστές. Περισσότεροι από 200 μαχητές πολιορκούσαν το χωριό.

Τότε ο αρχηγός τους, ένας ντόπιος από τη Μοσούλη, πρότεινε στους χωρικούς μια ευκαιρία να σώσουν τις ζωές τους.

“Μας είπε ότι ή θα γίνουμε μουσουλμάνοι ή θα μας σκοτώσουν όλους”, λέει ο Φαλάχ (Falah), ο δήμαρχος του χωριού στο οποίο κατοικούσαν μόνο Γιαζίντι. “Τους προσφέραμε χρήματα αλλά δεν θα δέχτηκαν”.

Το τελεσίγραφο προς τους κατοίκους του Κόσο έληγε το μεσημέρι της Κυριακής 10 Αυγούστου. Εάν οι κάτοικοι αρνηθούν να εξισλαμιστούν, τότε υπάρχει φόβος ότι ολόκληρο το χωριό με 2.500 αθώους ανθρώπους να σφαγιαστεί.

“Εάν δεν είχαμε οικογένειες, θα προσπαθούσαμε να αποδράσουμε”, λέει ο Φαλάχ. “Αλλά έχουμε πολλές γυναίκες και πολλά παιδιά, μαζί με τους ηλικιωμένους. Δεν μπορούμε να τους εγκαταλείψουμε”.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που αυτοί οι αιμοσταγείς φανατικοί, που ευχαριστιούνται να διαφημίζουν τις βαρβαρότητές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απείλησαν ένα ολόκληρο χωριό με σφαγή.

Ακόμα και για τα δικά τους δεδομένα, που έχουν διασχίσει όλη τη Μέση Ανατολή σφάζοντας, βιάζοντας, αποκεφαλίζοντας και σταυρώνοντας ανθρώπους, αυτό αποτελεί κάτι εντελώς καινούργιο στην τακτική τους, δηλαδή να απειλούν με σφαγή ένα ολόκληρο χωριό εάν δεν εξισλαμιστεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κούρδισσες ξεκίνησαν την «Εκστρατεία της Πλεξούδας» ως διαμαρτυρία για τη σκύλευση σορού Κούρδισσας από στρατιώτη/τζιχαντιστή της Δαμασκού

Επισκέφθηκε διακριτικά τη Συρία ο Αμερικανός ανώτατος διοικητής για τη Μέση Ανατολή

Οι Κούρδοι (SDF) που φύλαγαν φυλακή για μέλη του ISIS στη Ράκα έφτασαν στην Κομπάνι

Νίκος Δένδιας: «Έχουμε και εμείς λογαριασμούς, δεν είναι κάτι τρίτο, ξένο και αδιάφορο η Μουσουλμανική Αδελφότητα»

Συρία: Η ΥΠΕΞ των Κούρδων της Συρίας με επιστολή της στο ΣΑ του ΟΗΕ αμφισβητεί τη νομιμοποίηση του «μεταβατικού προέδρου» Άχμεντ αλ-Σάρα (Γκολάνι)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr