Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε το τελευταίο οχυρό του Άσαντ στη βόρεια Συρία

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε το τελευταίο οχυρό του Άσαντ στη βόρεια Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στα χέρια των τζιχαντιστών έπεσε τελικά την Κυριακή, μετά από πολλές ημέρες πολιορκία, το στρατιωτικό αεροδρόμιο Τάμπκα, το τελευταίο οχυρό του συριακού στρατού στην ελεγχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος βόρεια Συρία.

Αυτό αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στο Λονδίνο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι μάχες συνεχίζονται γύρω από το αεροδρόμιο, ενώ μέσα στη βάση μπορεί να δει κανείς δεκάδες πτώματα Σύρων στρατιωτών.

Η συριακή δημόσια τηλεόραση επιβεβαίωσε ότι οι στρατιώτες αποσύρθηκαν από το στρατιωτικό αεροδρόμιο. «Αφού διεξήγαγαν σφοδρές μάχες, οι στρατιώτες αποσύρθηκαν από το αεροδρόμιο Τάμπκα», ανέφερε η τηλεόραση και πρόσθεσε: «Αναπτύχθηκαν (στο εξωτερικό) και συνεχίζουν να επιφέρουν σκληρά πλήγματα στις τρομοκρατικές ομάδες προκαλώντας τους τεράστιες απώλειες».

Οι προσπάθειες των τζιχαντιστών να καταλάβουν το αεροδρόμιο ξεκίνησαν την Τρίτη, με απανωτά κύματα επιθέσεων. Στα γιουρούσια τους οι τζιχαντιστές έχασαν δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες άνδρες, ενώ εξαπέλυσαν και επιθέσεις αυτοκτονίας για να σπάσουν τις γραμμές άμυνας των στρατιωτών του Άσαντ.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των τζιχαντιστών στο twitter, οι απώλειες του συριακού στρατού είναι 152 νεκροί μεταξύ των οποίων πολλοί αξιωματικοί, αιχμάλωτοι 250 άνδρες, μεταξύ των οποίων ένας Σύρος συνταγματάρχης και τέσσερις υψηλόβαθμοι αξιωματικοί. Ένας θεός ξέρει τι θα πάθουν αυτοί οι άνθρωποι στα χέρια των αιμοδιψών μακελάρηδων…

Δείτε φωτογραφίες που ανεβάζουν οι τζιχαντιστές στο twitter από την κατάληψη, οι ίδιοι το λένε “απελευθέρωση”, του στρατιωτικού αεροδρομίου και τους πανηγυρισμούς για τη νίκη τους.

tabga-1tabga-2airport

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Διαιτητής της Euroleague έκλεψε κολόνια από αεροδρόμιο

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr