ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Σήμα κινδύνου από Τσελέντη: Η Ελλάδα κινδυνεύει από καταστροφές μακρινών σεισμών 8 Ρίχτερ
Ιρανικός πύραυλος κατέστρεψε αμερικανικό AWACS αξίας 300 εκατ. δολ. στη Σαουδική Αραβία
48ωρη κακοκαιρία Erminio: «Ζόρικη και επικίνδυνη» - Πότε και που θα ξεσπάσει
Χάος στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις σε όλο το Ισραήλ
Στόχος τα υπόγεια στρατηγεία του Ιράν - Η νέα στρατηγική «Stand-In»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Αθήνα πρότεινε την επιβολή φόρου σε συγκεκριμένες τραπεζικές συναλλαγές για να αυξήσει τα έσοδα και να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους, στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, δήλωσαν στο Reuters δυο πηγές που είναι κοντά στις διαπραγματεύσεις.
Δεν υπάρχει τελική απόφαση ακόμη αλλά είναι υπό συζήτηση τόνισε κυβερνητικός αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ότι η αρχική πρόταση δεν αφορά όλες τις τραπεζικές συναλλαγές.
Η δεύτερη πηγή κοντά στις διαπραγματεύσεις τόνισε πάντως ότι η σχετική συζήτηση είναι ακόμη σε πρώιμη φάση.
Σημειώνεται ότι εξετάζεται η επιβολή τέλους επί ορισμένων τραπεζικών συναλλαγών ύψους πιθανότατα 1 – 2 τοις χιλίοις με στόχο να συγκεντρωθεί ποσό της τάξης των 300 – 600 εκατ. ευρώ.
Με την επιβολή φόρου 1 τοις χιλίοις πάνω από τα 500 ευρώ σημαίνει ότι για μια ανάληψη 3.000 ευρώ θα παρακρατείται φόρος 3 ευρώ. Για μια ανάληψη 1.000 ευρώ, ο φόρος θα είναι 1 ευρώ.
Δεν αποκλείεται να υπάρξει επιβολή τέλους 1 τοις χιλίοις στις αναλήψεις τραπεζικών καταθέσεων από το πρώτο ευρώ.
Σημειώνςεται πάντως ότι το ειδικό τέλος για τις τραπεζικές συναλλαγές δεν θα επιβαρύνει την κατάθεση χρημάτων στις τράπεζες, αλλά μόνον την ανάληψη.























































