ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιερώνυμος: Η σημερινή Ευρώπη δεν έχει σχέση με τις αξίες των ιδρυτών της

Ιερώνυμος: Η σημερινή Ευρώπη δεν έχει σχέση με τις αξίες των ιδρυτών της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στα Τρίκαλα βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με αφορμή τα ονομαστήρια του εκεί Μητροπολίτη κ. Αλεξίου. Και δίνοντας μια μικρή συνέντευξη στο κανάλι TV 10, καυτηρίασε την στάση των Ευρωπαίων που έχουν υψώσει φράγματα εμποδίζοντας την μετακίνηση των προσφύγων και εγκλωβίζοντας τους στη χώρα μας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «η Εκκλησία έχει ξεκάθαρο στόχο και πορεία στην ζωή. Και ο ίδιος ο Κύριος όταν τον ρώτησαν ποιο είναι το νόημα της ζωής για να είναι κανείς ευτυχισμένος, αυτός απάντησε «να αγαπήσεις με όλη σου τη δύναμη το Θεό και τον άνθρωπο που είναι δίπλα σου». Πάντοτε η Εκκλησία, και τώρα και παλιά, θα κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει τον ελληνικό λαό. Δεν ταυτίζεται με πολιτικές παρατάξεις, αλλά όποια πολιτική παράταξη αγωνίζεται για το λαό, η Εκκλησία βάζει πλάτη γιατί κοινός στόχος είναι ο άνθρωπος.

Ως προς την Ευρώπη, ιδίως το φαινόμενο της Ειδομένης, εκεί «έδειξε τον πολιτισμό της». Βλέπουμε μια οικογένεια φτωχιά να παίρνει τους ξένους στο σπίτι της, να τους πλένει και να τους ταΐζει και από την άλλη πλευρά οι πολιτισμένοι που ανάγκασαν αυτούς τους ανθρώπους να πάρουν το δρόμο (της προσφυγιάς) με τους πολέμους και τους βομβαρδισμούς να βάζουμε φράγματα για να μην πάνε στις περιοχές τους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πλέον ως βάση τις αρχές που έβαλαν αυτοί που τη δημιούργησαν, αλλά έχουν μετακινηθεί σε μια ατμόσφαιρα οικονομικής εκμετάλλευσης και συμφερόντων. Επομένως το τέλος θα είναι πολύ γρήγορο».

Ο ίδιος ως λύση είδε μόνο την ουσιαστική αλλαγή ανθρώπων που είναι σε υψηλές θέσεις, μια αλλαγή που στη συνέχεια πρέπει να φθάσει στην κοινωνία ώστε ο καθένας να λάβει την δική του ευθύνη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φαραντούρης: Η Αίγυπτος είναι σύμμαχός μας αλλά να σεβαστεί τη θρησκευτική ελευθερία και τη Μονή Σινά

Politico: Η Ελλάδα «σαμποτάρει» τα σχέδιά της για το brain drain – Πώς κατέρρευσε το πρόγραμμα των 80 εκατ. ευρώ

UFO πάνω από την Ευρώπη: Οι Βρυξέλλες στρέφουν το βλέμμα στον ουρανό – Οι μαρτυρίες από Ελλάδα και Κύπρο

Ο Ερντογάν παριστάνει τον μεγάλο αφέντη της περιοχής και έδωσε εντολές στον Τραμπ – Τι είπε για Συρία, Λίβανο, Γάζα, Λιβύη – Κάλεσε την Αίγυπτο να ενταχθεί στη Συμφωνία της Μέκκας

Λαβρόφ: «Η Τουρκία καταλαβαίνει ότι δεν θα γίνει ποτέ μέλος της ΕΕ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr