ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Τουρκία: Μέσα σε μια εβδομάδα πούλησε τεράστια αποθέματα σε χρυσό
Μέση Ανατολή: Σκληρές δηλώσεις Τραμπ για Ιρανούς «διαπραγματευτές» και ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους - Πεζοναύτες και αλεξιπτωτιστές στο μέτωπο
Ισπανία: Πέθανε με ευθανασία η 25χρονη Νοέλια Καστίγιο - Τι είπε λίγο πριν το θάνατο της
Επίθεση με drones κατά τουρκικού πετρελαιοφόρου κοντά στα Στενά του Βοσπόρου
Το Ιράν επιστρατεύει παιδιά από 12 ετών στον εν εξελίξει πόλεμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Κοινό ομολογιακό δάνειο ύψους 96.749.561 ευρώ είχε εξασφαλίσει ο ΔΟΛ κατά τη «θητεία» της κυβέρνησης Αντ. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλου, το οποίο υπεγράφη στις 25/8/2014 και ολοκληρώθηκε στις 19/12/2014, μόλις λίγες ημέρες πριν από την πτώση της συγκυβέρνησης.
Ομολογιούχοι δανειστές είναι κοινοπραξία δανειστριών τραπεζών και, όπως προέκυψε από τη συζήτηση στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, με το ομολογιακό δάνειο η εταιρεία αναχρηματοδότησε το σύνολο σχεδόν του υφιστάμενου βραχυπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού της και κάλυψε χρηματοδοτικές ανάγκες της σε κεφάλαιο κίνησης. Το δάνειο ήταν διάρκειας 10 ετών, σταθερού επιτοκίου ανά εκτοκιζόμενη περίοδο, όπως σημειώνεται στον οικονομικό απολογισμό του ΔΟΛ για τη χρήση 2015.
Στο ίδιο ομολογιακό δάνειο εντάχθηκαν και δανειακά κεφάλαια θυγατρικών εταιρειών του ΔΟΛ (Multimedia AE, ΔΟΛ Digital AE και STUDIO ATA AE), με ανάληψή τους από τον ΔΟΛ και πλήρη εξόφληση της αντίστοιχης υποχρέωσης των θυγατρικών εταιρειών.
Παράλληλα, κατά τη χρήση 2014 η ΔΟΛ ΑΕ είχε προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των εμπραγμάτως εξασφαλισμένων διμερών δανειακών συμβάσεων θυγατρικών της, με όρους αντίστοιχους με αυτούς του ομολογιακού δανείου. Ακόμη, μετά τη συγχώνευση της ΔΟΛ ΑΕ με τη «Σ. Π. Ψυχάρης Μέσα Ενημέρωσης», με απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη, η βραχυπρόθεσμη δανειακή υποχρέωση του ΔΟΛ ύψους 57,3 εκατ. ευρώ, πλέον δεδουλευμένων τόκων, αναδιαρθρώθηκε σε διμερές μακροπρόθεσμο κοινό ομολογιακό δάνειο, υποτελές στο κοινό ομολογιακό δάνειο των 96,7 εκατ. ευρώ.























































