ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου σε Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στη Νέα Υόρκη

Ο νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου σε Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στη Νέα Υόρκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε φωτογραφίες, από τη Λειτουργία που τελέστηκε στη Νέα Υόρκη από την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής για την απονομή του οφίτσιου του «Άρχοντος Νομοφύλακος», ο Ράινς Πρίμπους (Reince Priebus) εμφανίζεται να μεταλαμβάνει των «Αχράντων Μυστηρίων» από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

priebus2

Οι ρίζες του Ράινς Πρίμπους, του Ελληνοαμερικανού (από την πλευρά της μητέρας του) που εκκλησιάζεται τακτικά στην Αγία Σοφία της Ουάσιγκτον και μιλά με άνεση ελληνικά, βρίσκονται σε ένα παραθαλάσσιο χωριό της Λέσβου.

Από το Πλωμάρι, που μύριζε γλυκάνισο και σαπούνι, ο παππούς του Ηρακλής Πιτσιλαδής έφυγε για το Σουδάν αναζητώντας μια καλύτερη τύχη.

Εκεί παντρεύεται την Τέτη Φρατζόγλου, επίσης από το Πλωμάρι. Κάνουν τέσσερις κόρες, και οικογενειακώς τα καλοκαίρια επιστρέφουν στο νησί από το Χαρτούμ.

«Τα καλοκαίρια η θεία Τέτη, συγγενής της οικογένειας, ερχόταν στο Πλωμάρι. Στο περβόλι μας τα κορίτσια θέλαν να φάνε ντουρασάνι, δηλαδή καλαμπόκι σε κάποια διάλεκτο εκεί στο Σουδάν. Γελούσαμε γιατί εμείς στο Πλωμάρι το καλαμπόκι το είχαμε μονάχα για ζωοτροφή», θυμάται ο Ξενοφών Μαυραγάννης, πρόεδρος της ιστορικής Λέσχης Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος».

Ένα από αυτά τα κορίτσια είναι η Δήμητρα (Ρούλα, όπως την ξέρουν στο νησί).

Στο Χαρτούμ γνωρίζει και ερωτεύεται έναν Αμερικανό με γερμανικές, αγγλικές και ρωσικές ρίζες. Παντρεύονται και φεύγουν για τις ΗΠΑ.

Στο Ουισκόνσιν, γεννιέται ο Ράινς ο οποίος, κατ’ απαίτηση της Πλωμαρίτισσας, βαφτίζεται χριστιανός ορθόδοξος. Η Ρούλα του μαθαίνει ελληνικά, και του μιλά για την μακρινή Ελλάδα.

«Να προσέξεις και την Ελλάδα μας, ε;», του είχε πει πριν η αδερφή της μητέρας του, Μαρία, όταν του τηλεφώνησε για τα συγχαρητήρια.

«Είναι καλό παιδί ο ανιψιός μου», επισημαίνει στον Στρατή Μπαλάσκα του ΑΠΕ-ΜΠΕ η θεία Μαρία, φανερά χαρούμενη που ο εγγονός του μετανάστη από το Πλωμάρι έφτασε τόσο ψηλά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Reuters: Ανησυχία για τα αποθέματα πυραύλων των ΗΠΑ – Τους χρησιμοποίησαν όλους στο Ιράν

«Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ: Ο ισραηλινός στρατός θα αποχωρήσει από τη Γάζα μόνο μετά τον αφοπλισμό της Χαμάς

Ο Τραμπ χαρακτήρισε την ιρανική ηγεσία «διπρόσωπη πέρα από κάθε φαντασία» μετά την άρνηση των απευθείας συνομιλιών

Ο αναδυόμενος Ψυχρός Πόλεμος Ισραήλ και Τουρκίας στη Μεσόγειο

Το Ηνωμένο Βασίλειο συνέλαβε Τούρκο για παροχή χρηματοδότησης και προμηθειών στη Χαμάς ως δήθεν… ανθρωπιστική βοήθεια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr