Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΕΣΗΕΑ: Ανακοίνωση για τα εκβιαστικά διλήμματα που έθεσαν δημοσιογράφοι στον ελληνικό λαό

ΕΣΗΕΑ: Ανακοίνωση για τα εκβιαστικά διλήμματα που έθεσαν δημοσιογράφοι στον ελληνικό λαό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαπίστωσε το λυπηρό φαινόμενο της συνειδητής επιλογής ορισμένων Μέσων και μεμονωμένων συναδέλφων να θέτουν έως και την ύστατη ώρα πριν την λαϊκή ετυμηγορία εκβιαστικά διλήμματα στους πολίτες με βάση εξόφθαλμα αστήρικτες πληροφορίες και εκτιμήσεις.

Αναμένουμε συνεπώς από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να ασκήσει τις εξουσίες του ελέγχοντας, όπως έχει υποχρέωση, τα εμπλεκόμενα Μ.Μ.Ε.

Οι μεμονωμένες αυτές συμπεριφορές, εκτός του ότι στρέφονται ευθέως κατά των ίδιων των δημοκρατικών θεσμών, αποτελούν αναμφίβολα καταπάτηση και αγνόηση των κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, τις οποίες δηλώνουμε ότι δεν θα αφήσουμε ούτε ανέλεγκτες, ούτε ατιμώρητες.

Υπενθυμίζουμε, τέλος, προς πάσα κατεύθυνση ότι η τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ποιότητας της Δημοκρατίας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να τις θέσει υπό αμφισβήτηση και για τον λόγο αυτό ζητάμε από το αρμόδιο Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της Ένωσής μας να μεριμνήσει, ώστε παρόμοια φαινόμενα να μην επαναληφθούν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Pontians: ‘Nikos Kapetanidis’ Action Association honors journalist Uzay Bulut

Πόντιοι: Το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» τίμησε την Πόντια δημοσιογράφο Ουζάι Μπουλούτ

Εκδήλωση στην ΕΣΗΕΑ: «Η ρητορική της άρνησης της Γενοκτονίας και οι διώξεις δημοσιογράφων από την Τουρκία»

Πέθανε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Δρακάτος σε ηλικία 84 ετών

Αδιανόητες επιθέσεις κατά των δημοσιογράφων Θ. Κουκάκη και Ε. Τριανταφύλλου – Καταδικάζει η ΕΣΗΕΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr