ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι (SDF) απελευθέρωσαν το 60% της Ράκα, πρώην “πρωτεύουσας” του ISIS

Οι Κούρδοι (SDF) απελευθέρωσαν το 60% της Ράκα, πρώην “πρωτεύουσας” του ISIS
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν ότι απελευθέρωσαν το 60% της πόλης Ράκα, πρώην “πρωτεύουσας” της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία.

Η πολιορκία για την απελευθέρωση της Ράκα από τους τζιχαντιστές ξεκίνησε στις 6 Ιουνίου 2017.

Σύμφωνα με το επίσημο εκπρόσωπο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), Ταλάλ Σιλό, “σύντομα θα γιορτάσουμε την απελευθέρωση της πόλης Ράκα, αυτής της όμορφης πόλης που το Ισλαμικό Κράτος μετέτρεψε σε πρωτεύουσα της τρομοκρατίας και των τρομοκρατών”, δήλωσε ο Ταξίαρχος Σιλό.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Τουρκία συνεχίζει να απειλεί με επίθεση στις περιοχές που ελέγχουν οι Κούρδοι και οι σύμμαχοί τους στη βόρεια Συρία, αλλά οι SDF δεν τους φοβούνται.

“Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις αγαπάνε τη θυσία και όποιος αγαπά τη θυσία θα είναι στο τέλος νικητής”, κατέληξε.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) είναι μια συμμαχία Κούρδων σοσιαλπατριωτών των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) με αραβικές δημοκρατικές ένοπλες ομάδες και Ασσύριους χριστιανούς.

Οι SDF υποστηρίζονται στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην Αξιωματούχος της Μοσάντ: Το Ισραήλ να εξοντώνει τζιχαντιστές στην Τουρκία – Διευρυνόμενη επιρροή του Κατάρ εντός της κυβέρνησης Τραμπ

Ο Τραμπ δήλωσε στο Fox News ότι εάν το Ιράν κλείσει τα Στενά του Ορμούζ, «θα τους ανατινάξω τα πέταλα»

Γερμανίδα δημοσιογράφος που είχε συλληφθεί στη Συρία επέστρεψε στην πατρίδα της έπειτα από μήνες κράτησης

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) χρησιμοποιεί κρυπτονομίσματα για να συντηρήσει τα δίκτυά του στη Συρία

Σε ισχύ η νέα εκεχειρία Ισραήλ-Χεζμπολάχ με μεσολάβηση ΗΠΑ και Κατάρ – Επιμένει για «ελευθερία δράσης» ο ισραηλινός στρατός

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr