ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι (SDF) απελευθέρωσαν το 80% της Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος

Οι Κούρδοι (SDF) απελευθέρωσαν το 80% της Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν την Τετάρτη το πρωί ότι έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το 80% της πόλης Ράκα.

Η πόλη Ράκα είναι η πρώην πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία. Τα κουρδικά στρατεύματα και οι σύμμαχοί τους πολιορκούν την πόλη με την υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ από τις αρχές καλοκαιριού.

“Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι το 80% της Ράκα έχει απελευθερωθεί. Οι μονάδες μας συνεχίζουν την εκκαθάριση των ναρκών και των εναπομεινάντων τζιχαντιστών στα σημεία της πόλης που συνεχίζονται οι μάχες”, αναφέρει η ανακοίνωση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Πληροφορίες από συριακά Μέσα αναφέρουν ότι οι Κούρδοι αφού απελευθερώσουν τη Ράκα θα στραφούν στο μέτωπο της Ντέιρ Αλ Ζουρ. Κουρδικές πηγές από την άλλη στρέφουν το ενδιαφέρον τους προς την τουρκική κατοχή στη βορειοδυτική Συρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Άδεια για φόνο: Πώς η Χαμάς εκπαιδεύει χειριστές drone εντός χώρας του ΝΑΤΟ

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή εξουδετέρωσε τον γιο του επικεφαλής διαπραγματευτή της Χαμάς – Νεκρός και διοικητής της δύναμης «Ραντουάν» της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

ΗΠΑ: «Ρίζα» κάθε σύγχρονης ισλαμιστικής τρομοκρατίας η Μουσουλμανική Αδελφότητα

Αυξανόμενη ανησυχία στο Ισραήλ για τα σχέδια ανασυγκρότησης του συριακού στρατού

Το τζιχαντιστικό παρακράτος «IHH» του Ερντογάν ετοιμάζει Στολίσκο για τη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr