ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Σαουδάραβες πρόλαβαν πύραυλο που θα τίναζε στον αέρα δεξαμενές πετρελαίου

Οι Σαουδάραβες πρόλαβαν πύραυλο που θα τίναζε στον αέρα δεξαμενές πετρελαίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πύραυλο, που εκτόξευσαν σιίτες αντάρτες Χούτι αναχαίτισαν οι δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας, που έχουν επέμβει από το 2015 στον πόλεμο στην Υεμένη. Στόχος σύμφωνα με την ανακοίνωση ήταν δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου της κρατικής σαουδαραβικής εταιρείας Aramco.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο πύραυλος, ο οποίος εκτοξεύθηκε εναντίον της νοτιοδυτικής σαουδαραβικής πόλης Τζιζάν, καταστράφηκε το βράδυ της Τετάρτης προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές. Δεν αναφέρθηκαν ωστόσο θύματα.

Με ανάρτησή της στο Twitter η Aramco διαβεβαίωσε ότι όλοι οι υπάλληλοί της είναι ασφαλείς και οι εγκαταστάσεις της λειτουργούν κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες οι Χούτι, που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Υεμένης, εξαπέλυσαν μια πληθώρα πυραύλων εναντίον στόχων στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με το Ριάντ, το οποίο και επισημαίνει ότι αναχαιτίστηκαν όλοι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ μαζί στην άμυνα, την ενέργεια, την ειρήνη και την ασφάλεια – Χαλύβδινη συμμαχία στην Ανατολική Μεσόγειο

Yemen’s Houthis are demanding $51 billion from Saudi Arabia to make “peace” with the kingdom

Οι Χούτι της Υεμένης ζητάνε 51 δισ. από τη Σαουδική Αραβία για να κάνουν «ειρήνη» μαζί της

Φωτιά σε δύο τάνκερ και ένα ρυμουλκό στα Στενά του Ορμούζ, ανακοίνωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης

Τα υπουργεία Άμυνας Σαουδικής Αραβίας και Συρίας υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr