ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι την Πέμπτη θα παραλάβουν δύο αεροσκάφη F-35 από τη Lockheed Martin

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι την Πέμπτη θα παραλάβουν δύο αεροσκάφη F-35 από τη Lockheed Martin
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Οι απαραίτητες επαφές έχουν γίνει με τις ΗΠΑ και η παράδοση των πρώτων F-35 θα πραγματοποιηθεί αύριο (σ.σ. Πέμπτη)» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, δύο ημέρες μετά την αρνητική ψηφοφορία της αμερικανικής Γερουσίας.

Αμερικανοί βουλευτές και γερουσιαστές αντιτίθενται στην πώληση των F-35, θεωρώντας «αιτία πολέμου» την απόφαση της Τουρκίας να προχωρήσει στην προμήθεια του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400.

Τόσο η Γερουσία όσο και η Βουλή των Αντιπροσώπων έχουν εγκρίνει ένα σχέδιο νόμου, με το οποίο τίθενται εμπόδια στην πώληση των αμερικανικών αεροσκαφών.

Ωστόσο, η απόφαση δεν έχει υπογραφεί ακόμη από τον πρόεδρο Τραμπ.

«Η ψήφος στο Κογκρέσο δεν έχει καμία αξία για εμάς» τόνισε, παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της τουρκικής κυβέρνησης, Χακάν Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με την Άγκυρα, η παράδοση των F-35 θα λάβει χώρα αύριο, Πέμπτη, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, στην οποία θα συμμετάσχει και η κατασκευάστρια εταιρεία .

Να σημειωθεί ότι τα F-35 θα παραδοθούν, εάν παραδοθούν, σε αμερικανικό έδαφος. Δεν θα μεταφερθούν στην Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μετά από 18 ώρες συνομιλιών, ΗΠΑ και Ιράν έρχονται πιο κοντά σε μια τελική συμφωνία

Οι Ιρανοί αποχώρησαν από τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ και απαιτούν επίσημη συγγνώμη του Ντόναλντ Τραμπ

Ο Τραμπ δήλωσε στο Fox News ότι εάν το Ιράν κλείσει τα Στενά του Ορμούζ, «θα τους ανατινάξω τα πέταλα»

Ο Τραμπ προειδοποίησε τους Ιρανούς για τα Στενά του Ορμούζ: «Αν τα κλείσετε, δεν θα έχετε πλέον χώρα» – «Δεν θα καταφέρετε καν να επιστρέψετε στην αναθεματισμένη τη χώρα σας»

Νέες απειλές Τραμπ κατά της Τεχεράνης: Θα πλήξουμε το Ιράν ακόμα πιο σκληρά αν δεν συγκρατήσει τη Χεζμπολάχ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr