ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Open TV, Βίντεο, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μιχάλης Ιγνατίου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Τουρκία,


















































Ο Βαλέριος Αλεξέγεφ ομολόγησε το μένος της Εκκλησίας της Ρωσίας για τους Έλληνες - Ο ρόλος του Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Νετανιάχου σε Ερντογάν: «Ηρέμησε!» - Ευθεία προειδοποίηση για επίθεση του Ισραήλ στην Τουρκία
Ο Τραμπ εξετάζει την επανάληψη πολέμου πλήρους κλίμακας με το Ιράν
Σχέσεις ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας: Στο χειρότερο σημείο έντασης των τελευταίων ετών μετά τον «τορπιλισμό» της επιχείρησης του Τραμπ στο Ορμούζ από
Αλέξης Τσίπρας: «Δηλώνω τον αποτροπιασμό μου για την απώλεια της Βάγιας Νέστωρα» - «Η τρομοκρατία δεν έχει θέση σε μια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να μην προμηθεύσουν στην Τουρκία ούτε F-35, ούτε Patriot μετά την απόφαση Ερντογάν να μην κάνει πίσω στην αγορά πυραύλων S-400 από τη Ρωσία.
Ο ανταποκριτής του OPEN TV στην Ουάσιγκτον Μιχάλης Ιγνατίου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Έλλη Στάη είπε ότι «πλέον ξεκαθάρισε το θέμα των S400, καθώς Τουρκία και ΗΠΑ παραμένουν σταθερές στις θέσεις τους.
Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προχωρά με την αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος.
Η αμερικανική κυβέρνηση απάντησε ότι σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να προχωρήσει στην πώληση πολεμικού υλικού στην Τουρκία. Αυτό επηρεάζει το σύστημα Patriot και τα F-35», τόνισε.
Παράλληλα ο Μιχάλης Ιγνατίου πρόσθεσε ότι «οι Αμερικανοί έκαναν μία τελευταία προσπάθεια, προτείνοντας την ακύρωση της παραγγελίας των S-400 και ως αντάλλαγμα να πάρουν τους Patriot και τα F-35.
»Όμως, η τουρκική απάντηση ήταν αρνητική».
Ακόμη συμπλήρωσε ότι «πολλοί διπλωμάτες στην Ουάσινγκτον πιστεύουν ότι δεν θα αλλάξουν τα πράγματα, αλλά θα πρέπει άπαντες να είναι προσεκτικοί, καθώς έχουμε να κάνουμε με δύο απρόβλεπτους ηγέτες τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Ταγίπ Ερντογάν.
»Χθες η Αμερικανίδα πρέσβης στο ΝΑΤΟ ανέβασε τους τόνους, καθώς αναφαίνεται ότι πρόβλημα με την Τουρκία έχουν και οι Δυτικοί σύμμαχοι και όχι μόνοι οι Δυτικοί».
Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου προβλέπονται ισχυρές κυρώσεις προς την Τουρκία.
«Υπάρχει ένας νόμος που ο Τραμπ επέμενε να περάσει από τη Βουλή και το Κογκρέσο.
»Πρόκειται για έναν νόμο που χρησιμοποιείται για χώρες που βρίσκονται απέναντι στα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ.
»Χρησιμοποιήθηκε για τη Ρωσία, για το Ιράν και για τη Βόρεια Κορέα» ανέφερε χαρακτηριστικά.























































