Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δένδιας-Πομπέο συνεννοήθηκαν και συμφώνησαν στη Βιέννη

Δένδιας-Πομπέο συνεννοήθηκαν και συμφώνησαν στη Βιέννη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο στη Βιέννη, σε ανάρτηση της επίσημης ιστοσελίδας του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter αναφέρεται ότι, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο η τουρκική παραβατικότητα και οι εταιρική σχέση των δύο χωρών.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι «όλα μπορούν να επιλυθούν, αλλά αυτό είναι ένα ερώτημα που πρέπει να τεθεί στην Τουρκία».

Εξέφρασε δε, σύμφωνα με το Reuters, την ελπίδα να μην υπάρξει σύγκρουση εφόσον όλοι ενεργήσουν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το διεθνές δίκαιο της θάλασσας.

Λίγο μετά το τέλος της συνάντησης το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υποστήριξε ότι είναι αναγκαίο να μειωθεί η ένταση στην Αν. Μεσόγειο.

«Ο Μάικ Πομπέο συναντήθηκε σήμερα με τον Ελληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια, στη Βιέννη της Αυστρίας.

»Ο Πομπέο συζήτησε την ισχυρή διμερή σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας και την επείγουσα ανάγκη μείωσης των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο επικεφαλής της ελληνική διπλωματίας ανέφερε ότι «η σαφής τοποθέτηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία.

»Η Τουρκία στρατιωτικοποιεί την κατάσταση, είναι μόνη υπαίτια για την κλιμάκωση της έντασης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ουάσιγκτον: «Σε εβδομάδες και όχι μήνες» η ολοκλήρωση των επιχειρήσεων στο Ιράν, δήλωσε ο Μάρκο Ρούμπιο

Χάκερ που συνδέονται με το Ιράν παραβίασαν το προσωπικό email του διευθυντή του FBI – Δημοσιοποίησαν αποσπάσματα στο διαδίκτυο

Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ μπορούν να εκπληρώσουν τους στόχους στο Ιράν χωρίς χερσαίες δυνάμεις – Οι ενισχύσεις δίνουν επιλογές στον Τραμπ

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αρνείται τις διαπραγματεύσεις: Ένταση στις σχέσεις Βανς-Νετανιάχου – Προειδοποιήσεις Τουσκ για κλιμάκωση

Νίκος Δένδιας: Δεν υπάρχει «ούτε μια Ελληνίδα ούτε ένας Έλληνας ο οποίος να μην έχει πάντοτε στο μυαλό του ότι η χώρα αντιμετωπίζει ορατή απειλή»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...