ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αζερμπαϊτζάν, Αμμόχωστος, Αρμενία, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Ναγκόρνο Καραμπάχ, Τουρκία, Χρηματιστήριο,


















































Τα πάνω-κάτω του χρυσού - Οι Αιγύπτιοι στράφηκαν σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα
Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ
Μυστικές απελάσεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη με ιδιωτικό τζετ φίλου του Τραμπ
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών
Αλέξης Τσίπρας: Εμείς είχαμε 1.700 μετακλητούς και ο Μητσοτάκης τους έκανε 3.700 - Το νεο-φιλελέ κοτζαμπάσικο σχέδιο Μητσοτάκη για το
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το ένα μετά το άλλο καταρρίπτει τα ιστορικά χαμηλά ρεκόρ η τουρκική λίρα, καθώς οι ανησυχίες για πιθανές κυρώσεις από τις ΗΠΑ, η σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και το ενδεχόμενο εμπλοκής της Τουρκίας και η ένταση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουν δημιουργήσει έναν ασφυκτικό κλοιό που πιέζει αφόρητα το τουρκικό νόμισμα.
Η ισοτιμία της λίρας έναντι του δολαρίου σκαρφάλωσε στο 7,89, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ, μετά το κλείσιμο στο 7,8815 της Τετάρτης.
Το τουρκικό νόμισμα έχει χάσει σχεδόν το 25% της αξίας του φέτος, εν μέρει λόγω των ανησυχιών για τα εξαντλημένα αποθεματικά συναλλάγματος της κεντρικής τράπεζας και τις δαπανηρές παρεμβάσεις στην αγορά συναλλάγματος.
Όμως οι γεωπολιτικές ανησυχίες που έχουν εμφανισθεί, ασκούν περαιτέρω πιέσεις.
Ένας Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής και ένας Δημοκρατικός, κάλεσαν χθες Τετάρτη την κυβέρνηση Τραμπ να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 της Ρωσίας, μετά τις αναφορές ότι η Τουρκία σχεδιάζει μια ολοκληρωμένη δοκιμή.
Η υποστήριξη της Άγκυρας στο Αζερμπαϊτζάν στη σύγκρουση με την Αρμενία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ επίσης έχει προκαλέσει προβληματισμό.
Η Γαλλία, οι ΗΠΑ και η Ρωσία θα εντείνουν τις προσπάθειές τους για τον τερματισμό των συγκρούσεων στον Καύκασο, πραγματοποιώντας συνομιλίες στη Γενεύη σήμερα Πέμπτη.
Οι εντάσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν επίσης κλιμακωθεί, με την Άγκυρα να εκφράζει την απογοήτευσή της για το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. την περασμένη εβδομάδα και τις θαλάσσιες αξιώσεις στην ανατολική Μεσόγειο.
Η τουρκοκυπριακή κυβέρνηση προτίθεται να ανοίξει την Αμμόχωστο που εγκαταλείφθηκε μετά την εισβολή του 1974 από την Τουρκία -μια κίνηση που έχει καταδικαστεί από την ελληνοκυπριακή κυβέρνηση.























































