ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άντονι Μπλίνκεν, Δημοσιογράφοι, Εφημερίδα Wall Street Journal, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κατασκοπεία, Πράκτορες, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ, Στέιτ Ντιπάρτμεντ,


















































Η Αστυνομία προειδοποιεί για ιστοσελίδα-απάτη μέσω της οποίας κλέβουν τραπεζικούς λογαριασμούς
Η AHEPA αντιτίθεται στην πώληση κινητήρων τζετ ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία, επιστολή προς τον Πρόεδρο Τραμπ
Κι όμως, γίνεται: Ο Μάκης που κέρδισε το Eurojackpot κερνάει ακόμη κι όταν δεν είναι εκεί – Η έκπληξη που
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι οι 57 από τους 58 Κρητικούς αγρότες για παράνομες επιδοτήσεις - Δήλωναν εκτάσεις στην Καστοριά
Φλέγεται ξανά ο Κόλπος: Ανταλλαγή στρατιωτικών πληγμάτων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν στα Στενά του Ορμούζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν απαίτησε την άμεση απελευθέρωση ενός Αμερικανού δημοσιογράφου, του ρεπόρτερ της Wall Street Journal Έβαν Γκέρσκοβιτς τον οποίο η Ρωσία κατηγορεί για κατασκοπεία, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχε την Κυριακή (2/3) με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Ο υπουργός διαβίβασε τη μεγάλη ανησυχία των Ηνωμένων Πολιτειών για την απαράδεκτη κράτηση από τη Ρωσία ενός δημοσιογράφου Αμερικανού πολίτη.
»Ο υπουργός απαίτησε την άμεση απελευθέρωσή του», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βένταντ Πάτελ.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Κυριακή στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν πως είναι απαράδεκτο η Ουάσιγκτον να πολιτικοποιεί την υπόθεση του δημοσιογράφου της Wall Street Journal Έβαν Γκέρσκοβιτς, ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για κατασκοπεία στη Ρωσία.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως ο Λαβρόφ είπε στον Μπλίνκεν σε τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν πως η μοίρα του Γκέρσκοβιτς θα αποφασιστεί από δικαστήριο.
Επανέλαβε τον ισχυρισμό της Ρωσίας ότι ο δημοσιογράφος πιάστηκε «επ΄αυτοφόρω» την περασμένη εβδομάδα.
Ο Σεργκέι Λαβρόφ επέστησε «την προσοχή του Μπλίνκεν στην ανάγκη να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις των ρωσικών Αρχών, σύμφωνα με τον νόμο και τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε το υπουργείο.
«Τονίστηκε με έμφαση πως είναι απαράδεκτο αξιωματούχοι στην Ουάσινγκτον και τα δυτικά ΜΜΕ να ανακατεύουν με τη σαφή πρόθεση να δώσουν σε αυτή την υπόθεση πολιτικό χρώμα».
Η συνδιάλεξη έγινε με πρωτοβουλία του Μπλίνκεν, ανέφερε η ρωσική πλευρά.























































