ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσιογράφοι, Ελευθερία Τύπου, Ιταλία, Τζόρτζια Μελόνι, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις,


















































Βόρεια Κορέα: Αυτόματη εξαπόλυση πυρηνικής επίθεσης σε περίπτωση δολοφονίας του Κιμ
Τύμβος Καστά: Ο Μιχάλης Λεφαντζής έδειξε στη Λίνα Μενδώνη το έργο στο μνημείο - Στις αρχές του 2028 η απόδοση
«Η νίκη προϋποθέτει θυσία» - Αυτό ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, αυτό ζητάνε οι Έλληνες
Θανατηφόρος Χανταϊός στο Ισραήλ από την Ανατολική Ευρώπη
«Ο στρατός θα καταρρεύσει»: Δραματική προειδοποίηση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου του Ισραήλ για την κρίση της επιστράτευσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η ιταλική κυβέρνηση υπό την ακροδεξιά – φασίστα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι διέψευσε την Τετάρτη 31/5 πως γίνονται υποκλοπές επικοινωνιών δημοσιογράφων και πολιτικών, με ανακοίνωση του υφυπουργού προεδρίας Αλφρέντο Μαντοβάνο.
«Ουδέποτε ενέκρινα, αφότου ανέλαβε καθήκοντα η κυβέρνηση, υποκλοπές με στόχο δημοσιογράφους ή πολιτικούς» διαβεβαίωσε ο κ. Μαντοβάνο.
Η διάψευση ακολουθεί τη δημοσίευση βιβλίου των δημοσιογράφων Λουίτζι Μπιζινιάνι και Πάολο Μαντρόν, που τιτλοφορείται «Οι ισχυροί στους καιρούς της Τζόρτζα», κατά το οποίο η κυρία Μελόνι «ενημερώθηκε» λίγο προτού αναλάβει τα καθήκοντά της πως «αρκετές προσωπικότητες» τελούν υπό παρακολούθηση.
Ο πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι επισήμανε στην εφημερίδα La Repubblica ότι «προληπτικές» υποκλοπές μπορούν να γίνονται νόμιμα από τις μυστικές υπηρεσίες, αλλά μόνο αν κινδυνεύει η κρατική ασφάλεια.
Ο κ. Ρέντσι κάλεσε τον κ. Μαντοβάνο να «διαψεύσει καθαρά» πως παρακολουθούνται οι επικοινωνίες δημοσιογράφων και πολιτικών.
Ο υφυπουργός προεδρίας δήλωσε έτοιμος να προσκομίσει «όλες τις πληροφορίες που κρίνεται πως είναι χρήσιμες» στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή για την Ασφάλεια της Δημοκρατίας (COPASIR), καθ’ ύλη αρμόδια για τον έλεγχο των μυστικών υπηρεσιών.























































