ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιταλία: «Σιντριβάνια» λάβας από την Αίτνα

Ιταλία: «Σιντριβάνια» λάβας από την Αίτνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για επικίνδυνα σιντριβάνια λάβας προειδοποιεί η Πολιτική Προστασία στην μεγαλύτερη πόλη της ανατολικής Σικελίας, την Κατάνια όπου ανεστάλησαν οι διεθνείς πτήσεις λόγω της ενεργοποίησης του ηφαιστείου της Αίτνας, που είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας (INGV), υπάρχει κίνδυνος για υπερχείλιση λάβας από πλαγιά νότια του κρατήρα.

Το ηφαιστειακό νέφος κατευθύνεται προς το Νότο ενώ ήδη έκλεισε ο εναέριος πάνω από το αεροδρόμιο Fontanarossa, για λόγους ασφαλείας.

Όλες οι εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις από την πόλη της Σικελίας έχουν ανασταλεί, ενώ η εταιρεία διαχείρισης καλεί τους επιβάτες να παρουσιαστούν στο αεροδρόμιο μόνο αφού συμβουλευτούν την αεροπορική τους εταιρεία.

Παράλληλα καταγράφονται σεισμικές δονήσεις μικρής έντασης χωρίς να υπάρχει προειδοποίηση κινδύνου για ισχυρότερο σεισμό.

Πηγή: ΕΡΤ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

POLITICO: 13 πράγματα που μάθαμε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στην Κύπρο

Λίβανος: Ιταλοί κυανόκρανοι δώρισαν νέο άγαλμα του Ιησού στους Μαρωνίτες Χριστιανούς

Διχασμένη η ΕΕ για την αναστολή της συμφωνίας με το Ισραήλ: Ισπανία και Ιρλανδία πιέζουν για ανάληψη δράσης

Φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας Barbagiuans-Nazionale Piloti στις 03/06 στο Μονακό

Η Μοσάντ ομολογεί: Χάσαμε στέλεχος στις επιχειρήσεις κατά του Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr