ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Καναδάς, Μόντρεαλ, Συρία, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Κατηγορίες για τρομοκρατία απηύθυναν οι αρχές στον Καναδά σε 15χρονο που σχεδίαζε να ταξιδέψει στη Συρία για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος. Ο ανήλικος τζιχαντιστής κατηγορείται για διάπραξη ληστείας, την οποία φέρεται να διέπραξε ώστε να εξασφαλίσει τα χρήματα για να ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή και να ενταχθεί στις τάξεις του ISIS.
Η Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία (RCMP) δεν κατονόμασε τον έφηβο. Ο τζιχαντιστής εμφανίστηκε χθες Τετάρτη σε δικαστήριο του Μόντρεαλ.
«Η RCMP είναι αμείλικτη στην καταδίωξη όσων θα επιδίωκαν να αναπτύξουν τρομοκρατική δραστηριότητα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τζέιμς Μαλίτσια, ο αξιωματικός που είναι επικεφαλής της επιχείρησης.
Πάντως, σημειώνεται ότι η αστυνομία δεν ανακοίνωσε επίσημα με ποια οργάνωση κατηγορείται ότι συνδέεται ο έφηβος.
Τον Οκτώβριο, δύο Καναδοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από δράστες που πιθανώς σχετίζονταν με τζιχαντιστές σε δύο διαφορετικά περιστατικά κοντά στο Μόντρεαλ και στην Οτάβα. Αμφότεροι οι δράστες–ένας εκ των οποίων είχε επιτεθεί κι εναντίον του καναδικού κοινοβουλίου–σκοτώθηκαν από άνδρες ασφαλείας.
Οι επιθέσεις σημειώθηκαν μετά την απόφαση του Καναδά να συμμετάσχει στις υπό τις ΗΠΑ αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.
Οι καναδικές αρχές έχουν ανακοινώσει ότι παρακολουθούν 93 ανθρώπους–οι περισσότεροι Καναδοί πολίτες– που θεωρούν ύποπτοι για έξοδο από τη χώρα προκειμένου να ενταχθούν σε ένοπλες οργανώσεις ή να συμμετάσχουν σε επιθέσεις εναντίον του Καναδά.























































