Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Σεμίραμις Παπανικολοπούλου
Αστρολογική Πολιτική Κοινωνική Σύμβουλος

Τι είναι η Πολιτική Αστρολογία και πώς μπορεί να φανεί χρήσιμη

Τι είναι η Πολιτική Αστρολογία και πώς μπορεί να φανεί χρήσιμη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όταν λέμε Πολιτική Αστρολογία, εννοούμε τον τομέα της αστρολογίας που ασχολείται με την πολιτειακή μορφή, την σύνθεση, το χαρακτήρα την ευημερία και τις επιδόσεις ενός έθνους.

Ένα έθνος καθορίζεται από τη γεωγραφική τοποθεσία που βρίσκεται, τα σύνορα που το περιβάλλουν, τον πολιτισμό του, την πολιτειακή του μορφή, την θρησκεία του, το λαό του, την γλώσσα του, τις σχέσεις του με τα γειτονικά του κράτη και το ρόλο που διαδραματίζει στην παγκόσμια κοινότητα.

Κάθε γεγονός κατά συνέπεια που συμβαίνει στο χώρο αυτό, εξετάζεται από την Πολιτική Αστρολογία με διαφορετικό τρόπο από αυτόν της γενετικής αστρολογίας που αφορά το άτομο και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Αναφέρεται στην ευρύτερη κλίμακα στην οποία ζουν και κινούνται οι άνθρωποι και διαμορφώνουν τις σχέσεις τους αυτές, δηλαδή στην ίδια την κοινωνία.

Είναι λοιπόν δυο εντελώς ξεχωριστοί, αλλά εξίσου σημαντικοί τομείς και μάλιστα, η πολιτική αστρολογία είναι από τις πρώτες μορφές αστρολογίας που εφαρμόστηκαν, πριν ακόμα και από τη γενετική, όταν το ωροσκόπιο αφορούσε τους βασιλιάδες και το κράτος που κυβερνούσαν.

Να σημειώσω εδώ επίσης ότι η Πολιτική, δεν έχει καμία σχέση ούτε με την Κοσμική Αστρολογία (καιρικά φαινόμενα, ηφαίστεια, σεισμοί) όπως πολλοί πιστεύουν.

Για να μπορεί κανείς να εξασκήσει την Πολιτική Αστρολογία, χρειάζεται να έχει εξειδίκευση.

Σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι όποιος δεν τη γνωρίζει, δεν είναι και αστρολόγος. Η Πολιτική Αστρολογία είναι μια περίπλοκη τεχνική, που εξετάζει τα πλανητικά δρώμενα κάτω από διαφορετικό πρίσμα.

Για παράδειγμα, ο Ήλιος στο γενετικό χάρτη ενός ατόμου, το ζώδιο στο οποίο έχει περάσει, ο οίκος μέσα στον οποίο εμφανίζεται, και οι όψεις που σχηματίζει, δίνει ένα πορτραίτο του εσωτερικού του εαυτού, της ουσιαστικής εσωτερικής του ταυτότητας.

Στην πολιτική, δείχνει τον βασικό χαρακτήρα και χρωματισμό του έθνους, τον αρχηγό του, τον πρωθυπουργό, τον βασιλιά ή τον πολιτικό του εκπρόσωπο.

Στη πολιτική τονίζονται ιδιαίτερα ο πέμπτος και o δέκατος οίκος, που εκπροσωπεί την κυβέρνηση και την άρχουσα εξουσία.

Μεγάλο και σημαντικό ρόλο στην ιστορία, κατάσταση και συνέχιση ενός έθνους παίζουν επίσης και οι εξωτερικοί πλανήτες, Δίας, Κρόνος, Ποσειδώνας, Ουρανός και Πλούτωνας, οι οποίοι χρειάζονται πολλά χρόνια για να διανύσουν το ζωδιακό κύκλο και κατά συνέπεια άλλη είναι η σημασία τους στο γενετικό χάρτη, όπου πολλά άτομα μιας συγκεκριμένης γενιάς θα έχουν την ίδια ακριβώς όψη.

Ο χάρτης μιας χώρας υπολογίζεται σύμφωνα με την ημερομηνία που ιδρύθηκε, ορίστηκε και υπάρχει σαν κράτος. Για παράδειγμα, η Ελλάδα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της AFA (American Federation of Astrologers), ξεκινάει από το 1974, όπου συστάθηκε το σύνταγμά της.

Εγώ προσωπικά δεν το θεωρώ έτσι, αφού μέχρι σήμερα στην Ελλάδα έχουν υπάρξει τρία διαφορετικά συντάγματα. Πάντα ξεκινάω από την εποχή που εμφανίστηκε ο Έλληνας για πρώτη φορά στη γη και θέτω ως βάση τη Μεγάλη Ελλαδα. Το ίδιο κάνω φυσικά και για τα υπόλοιπα έθνη.

Μεγάλο κομμάτι της πολιτικής αστρολογίας, αφορά τα ωροσκόπια των πολιτικών εκπροσώπων του κράτους. Όπως οι γονείς, ο πατέρας και η μητέρα, ορίζουν, χαράζουν την πολιτική της οικογένειας και καθορίζουν την εξελικτική πορεία της, έτσι και οι πολιτικοί εκπρόσωποι είναι οι άνθρωποι που ορίζουν την εξέλιξη και την πρόοδο και υποβοηθούν την πρόοδο μιας χώρας.

Το αν λοιπόν η οικονομία και δύναμη της χώρας θα έχει ανοδική ή καθοδική πορεία κατά τη διάρκεια της θητείας μιας κυβέρνησης, είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον πολιτικό χάρτη των ατόμων που την απαρτίζουν.

Ο χάρτης ενός πολιτικού υπολογίζεται από τα γενετικά του στοιχεία καθώς και την ημερομηνία, ώρα και τόπο ίδρυσης του κόμματος που αντιπροσωπεύει.

Επειδή πολλές φορές είναι δύσκολο να έχουμε τα στοιχεία αυτά, ή ακόμα κι αν τα βρούμε δεν γνωρίζουμε πόσο ακριβή είναι, συμβαδίζουμε με το γεωγραφικό πλάτος και το μήκος της τοποθεσίας.

Έχοντας λοιπόν την εικόνα του πολιτικού ατόμου, γνωρίζουμε στο 70% το χαρακτήρα του, τον τρόπο που σκέφτεται και λειτουργεί, τις πολιτικές του στρατηγικές, τις ουσιαστικές του πεποιθήσεις και τις δυνατότητες που έχει.

Γνωρίζουμε ακόμα από ποια μερίδα ανθρώπων υποστηρίζεται, πως τον αντιμετωπίζουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι και με ποιες τακτικές μπορεί να ελιχθεί.

Πέρα από το γεγονός λοιπόν ότι η Πολιτική Αστρολογία έχει εφαρμογή στα δρώμενα μιας χώρας, έχει επίσης μεγάλη σημασία για τους παράγοντες που τα προκαλούν ή τα αντιμετωπίζουν, ανάλογα.

Η συμβολή της είναι πέρα για πέρα απαραίτητη, αφού με τη γνώση και την εμπειρία της μπορεί να σταθεί απίστευτο όπλο και κυρίως, μέτρο πρόληψης.

Με την εικοσιτετράχρονη εμπειρία μου στον τομέα της Πολιτικής Αστρολογίας, έχω καταφέρει πολλά και πρόκειται να δώσω ακόμα περισσότερα. Η πρόσφατη προσωπική μου επιτυχία, εκεί που άλλοι «συνάδελφοί» μου απέτυχαν, ήταν η βέβαιη δήλωση που έκανα για την εκλογική νίκη του George Bush στην πρόσφατη αναμέτρησή του για την προεδρία των ΗΠΑ, έναντι του John Kerry στην εκπομπή του Τέρενς Κουίκ «Κάθε Μέρα, Καλημέρα».

Η δυσκολία στο να προβλέψει κανείς ένα τέτοιο γεγονός ήταν απόλυτα δικαιολογημένη, εφόσον το αμερικανικό σύστημα των εκλογών είναι τέτοιο που το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικά λεπτό. Η διαφορά του Bush έναντι του Kerry ήταν πολύ μικρή, μόλις 3% και θα μπορούσε πολύ εύκολα να έχει ανατραπεί αν στο Οχάιο για παράδειγμα το αποτέλεσμα ενίσχυε την αντίθετη παράταξη.

Ήταν μια ηθική ικανοποίηση για μένα και μια αναγνώριση των προσπαθειών και των αξιών μου, όταν είδα τα λεγόμενά μου να τινάζουν πολλά exit pole κυριολεκτικά στον αέρα, όπως έγινε και με την πρόβλεψή μου για τη νίκη του Κώστα Καραμανλή, αλλά και παλιότερα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Το 2000, σε πρωινή εκπομπή, είπα για την ήττα που επρόκειτο να βιώσει η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές εκείνες, όμως μετά από δεκατρείς μέρες επίσης πρόσθεσα ότι ο Κώστας Σημίτης δεν θα καταφέρει να ολοκληρώσει την τετραετή του θητεία, όπως και έγινε.

Όταν εξετάζω τέτοιες εκλογικές αναμετρήσεις, χρησιμοποιώ την ωριαία αστρολογία, τεχνική την οποία ίσως αναλύσουμε στο μέλλον.

Η πολιτική αστρολογία έχει πάρα πολλές συναρπαστικές δυνατότητες και εφαρμογές.

Εξετάζοντας ένα εθνικό ωροσκόπιο, μπορεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα για κοινωνιολογικές, οικονομικές και πολιτικές του προεκτάσεις. Με τον ίδιο τρόπο εξετάζει την αλληλεπίδραση της μιας χώρας με την άλλη και φαντάζεστε πόσο σημαντικό είναι αυτό, αφού η Ελλάδα για παράδειγμα μπορεί σε ποσοστό 70% να προετοιμάζεται για τους κινδύνους που την περιστοιχίζουν και που προέρχονται από γειτονικές ή μη χώρες.

Και δεν είναι μόνο η απειλή ενός πολέμου ή κακής πολιτικής παραχώρησης που θα μπορούσε να έχει άσχημο αποτέλεσμα στα εδάφη μας, αλλά επίσης και τα αποτελέσματα που επιφέρουν οι μεταναστεύσεις, οι φανερές και μη παρεμβάσεις στη νομοθεσία, πολιτική, οικονομία, εκπαίδευση.

Είναι σημαντικό για μια χώρα και δη την Ελλάδα, μια χώρα που παρά τις χιλιετηρίδες που κουβαλάει στην πλάτη και τις κακουχίες που τη βαραίνουν, που μια ζωή υποφέρει από κατακτητές και λεηλασίες, να παραμένει αναλλοίωτη και γνήσια, να μπορεί να απορροφάει τις εξωτερικές «ακτινοβολίες» και να τις μετατρέπει σε ενέργεια και να μην καίγεται γιατί μένει απροστάτευτη.

Όπως είπα στην αρχή, η Πολιτική Αστρολογία ασχολείται με τα συμφέροντα και τα δρώμενα του έθνους όπως το ορίζουμε, και εξετάζει στο σύνολο ότι περιβάλλει τον άνθρωπο που ζει και συναναστρέφεται μέσα σ’ αυτό.

Συνεπώς δεν πρέπει να συνδέουμε τον όρο «Πολιτική Αστρολογία» ΜΟΝΟ με τον όρο «Πολιτική Παράταξη ή Πολίτευμα ή Πολιτικό Εκπρόσωπο ενός έθνους».

Ο κόσμος καθημερινά ενεργεί σε κοινά πλαίσια, αντιμετωπίζει και προκαλεί πράγματα και γεγονότα που απασχολούν την κοινή γνώμη, απαιτεί από το κράτος μια άμεση λύση και αντιμετώπιση στις δυσκολίες του να επιβιώσει, ζητάει την τάξη, την πειθαρχία, την ασφάλεια και τη σιγουριά, τη σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Στο πλάι του η αστρολογία, είναι σε θέση να τον προετοιμάσει κατάλληλα, ώστε όταν έρθει αντιμέτωπος με ένα γεγονός, να είναι καλά εξοπλισμένος, και να δεχθεί τόσο τα καλά όσο και τα άσχημα νέα, να εξετάσει τη θετική και αρνητική τους πλευρά και τις συνέπειες που θα φέρουν σε αυτόν, την οικογένειά του, την πόλη του, τη χώρα του, και κατ’ επέκταση στον κόσμο γενικότερα.

Ένα ευχάριστο για την Ελλάδα παράδειγμα, που μας έκανε περήφανους σε παγκόσμιο επίπεδο και μας θύμισε τις ρίζες, τις προελεύσεις μας και πόσο πολύ αξίζει να παλέψουμε για να θυμίσουμε στον πλανήτη αυτό που επίμονα μας εμποδίζουν, την πολιτισμική μας αξία, είναι η ανάληψη της Ολυμπιάδας του 2004, ένας θεσμός που εμείς κληροδοτήσαμε στην ανθρωπότητα και που επέστρεψε πάλι σπίτι μας.

Όλοι μας ωφεληθήκαμε με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο σε μια τόσο επίπονη κοινή προσπάθεια που μας έκανε να καρδιοχτυπήσουμε, αλλά και όλοι μας επιβαρυνόμαστε και θα συνεχίσουμε για αρκετό καιρό την ευθύνη αυτή.

Ο τρόπος που χειρίστηκε η χώρα μας την Ολυμπιάδα, οι συνέπειες στην εξωτερική μας προβολή και πολιτική, η αντιμετώπιση, η άποψη που σχηματίσαμε και τα μηνύματα που εξέπεμψε η καρδιά της Αθήνας το καλοκαίρι αυτό και τι θα μας επιφέρουν όλα αυτά στο μέλλον, είναι τομέας που μπορεί να εξετάσει η αστρολογία.

Η Πολιτική Αστρολογία με βάση τις διελεύσεις των πλανητών τη δεδομένη στιγμή πάνω στον Πολιτικό Αστρολογικό Χάρτη, και σε συνδυασμό ίσως με την ωριαία αστρολογία που ανέφερα πιο πάνω, μπορεί να αναλύσει οποιοδήποτε γεγονός επηρεάζει ή ενοχλεί τη χώρα σε εθνικό επίπεδο, μια φυσική καταστροφή, μια επιδημία, μια οικονομική κρίση, μια σοβαρή εμπορική συναλλαγή.

Δεν εξετάζει αυτά καθαυτά τα φαινόμενα, πράγμα που κάνουν άλλοι εξειδικευμένοι τομείς της αστρολογίας (Εμπορική και Οικονομική Αστρολογία, Ιατρική Αστρολογία, Κοσμική Αστρολογία, Αθλητική Αστρολογία κ.ο.κ.), αλλά τις επιπτώσεις και τις επιδράσεις τους πάνω στο κοινωνικό σύνολο, την ισορροπία του έθνους, ποιες αποφάσεις πρέπει να παρθούν και ποια μέτρα να ληφθούν.

Τις αποφάσεις αυτές φυσικά θα τις πάρουν οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι, οι άνθρωποι που για τη δική μας περίπτωση της ελεύθερης δημοκρατίας, έχουμε επιλέξει να εκπροσωπούν τα συμφέροντά μας και εμάς τους ίδιους.

Αυτός είναι ο λόγος που στην Πολιτική Αστρολογία κοιτάζουμε πρώτα και κατά κύριο λόγο τους πολιτικούς της παράγοντες. Και θα έπρεπε να ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί θα συμβουλεύονται τη σοφία, τη διορατικότητα, την καταλληλότητα και την εμπειρία της αστρολογίας σε κάθε τους βήμα, για το καλό το δικό τους αλλά και το δικό μας.

Η αστρολογία δεν είναι σε καμία περίπτωση πανάκεια για όλα μας τα βάσανα, δεν είναι ούτε μοιρολατρία, ούτε μαγικό ραβδί. Είναι το μέσο προς την επιτυχία, την ευημερία και την πρόοδο, αφού θα μας δώσει την ευκρινέστερη εικόνα που μπορούμε να έχουμε. Την ξεκάθαρη και ψυχρή εικόνα που πρέπει να έχουν οι εκπρόσωποί μας, αυτοί που χειρίζονται τα συμφέροντα του τόπου και της εθνικής μας συνείδησης, για να διορθώνουν και όχι να σκεπάζουν.

Ρίχνει φως στους δρόμους που ανοίγονται μπροστά μας, για να μπορούμε έγκαιρα να αποφασίσουμε ποιον από όλους θα περπατήσουμε και χαρτογραφεί τις λακκούβες, ώστε να μην πάμε και πέσουμε μέσα ανυποψίαστοι και αμέριμνοι.

Αν για μας σαν άτομα κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο, καταλαβαίνουμε φυσικά πόσο απαραίτητο είναι για έναν άνθρωπο που πέφτοντας στο λάκκο θα παρασύρει και εκατομμύρια άλλους μαζί του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα Π-Αστρικά της εβδομάδας: Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω – Το στρατηγικό σχέδιο της βελτίωσης

Χειμερινό Ηλιοστάσιο – Νέα Σελήνη Δεκεμβρίου: «Αύριο θα είναι μια άλλη μέρα»

Πανσέληνος Δεκεμβρίου στους Διδύμους – Πώς θα επηρεάσει

Τα Π-Αστρικά της εβδομάδας: Πανσέληνος στους Διδύμους – Βιαστείτε γιατί χανόμαστε

Τα Π-Αστρικά της εβδομάδας: Νέα Σελήνη στον Τοξότη – Ο θρίαμβος της αισιοδοξίας!

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr