Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Κατερίνα Μωραΐτου
Αρχαιολόγος, Μέλος του Ερευνητικού Τμήματος της Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

Πανσέληνος Αυγούστου – Αποσταθεροποίηση και απρόβλεπτες εξελίξεις

Πανσέληνος Αυγούστου – Αποσταθεροποίηση και απρόβλεπτες εξελίξεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η πανσέληνος του Αυγούστου, η αλλιώς η πανσέληνος του Οξυρύγχου πραγματοποιείται φέτος στις 12 του ομώνυμου μήνα στις 19 μοίρες και 21 λεπτά του άξονα Λέοντα – Υδροχόου και επηρεάζει τους γεννημένους από 10 έως 15 Αυγούστου, 10 έως 14 Νοεμβρίου, 6 έως 10 Φεβρουαρίου και από 8 έως 12 Μαΐου καθώς και όλους όσους έχουν πλάνητες ή σημεία (Ωροσκόπο, Μεσουράνημα κ.λ.π.) στις 17 με 22 μοίρες των σταθερών ζωδίων, καθώς και σε όσους έχουν πλανήτες ή σημεία γύρω από τις 11 μοίρες του άξονα Ταύρου – Σκορπιού.

Πρόκειται για μια πανσέληνο με έντονες αποσταθεροποιητικές τάσεις καθόσον συμμετέχουν σε αυτήν ο Ουρανός με τον Άρη από τον Ταύρο και ο Κρόνος από τον Υδροχόο με ένα δυναμικό Τ-τετράγωνο, το οποίο δίνει απρόβλεπτες εξελίξεις με μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Σε γενικές γραμμές αυτός ο πλανητικός σχηματισμός σημαίνει αστάθεια και αβεβαιότητα έναντι δυσάρεστων αλλαγών που έρχονται.

Έχει παρατηρηθεί ότι όταν λαμβάνουν χώρα σημαντικοί πλανητικοί σχηματισμοί στα ζώδια του σταθερού σταυρού, τα γεγονότα τείνουν να εξελίσσονται με αργούς ρυθμούς, ωστόσο οι συνέπειες τους αναπτύσσουν σε βάθος χρόνου την δυναμική τους.

Το πρόβλημα σε αυτό το Τ-τετράγωνο είναι ότι έχουμε να κάνουμε με πλανήτες που ωθούν σε εξωστρεφή δράση σε ζώδια που δεν φημίζονται για τον ευέλικτο χαρακτήρα τους.

Τόσο ο Άρης, όσο και ο Ουρανός στον Ταύρο θέτουν προς επανεξέταση το αίσθημα του έχειν και του κατέχειν, και αυτοί οι συνδυασμοί τους συνθέτουν ένα εκρηκτικό σκηνικό, το οποίο ενίοτε είναι δύσκολα διαχειρίσιμο.

Ο Κρόνος στον Υδροχόο όντας απέναντι από τον ηγεμονικό λιονταρίσιο Ήλιο αμφισβητεί ευθέως κάθε είδους αυθεντία και επειδή είναι κοινωνικός πλανήτης, ενδιαφέρεται να αποκαλύψει τα κακώς κείμενα ενός πολιτικού συστήματος, το οποίο δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου.

Η συμμετοχή του Κρόνου στην Πανσέληνο του Αυγούστου σκοτεινιάζει το φως της και η ρομαντική ατμόσφαιρα του καλοκαιριού γεμίζει από περίσκεψη και μελαγχολία.

Ωστόσο χαρίζει και ένα ανεκτίμητο δώρο το οποίο μελλοντικά μπορεί να εκτιμηθεί και αυτό δεν είναι άλλο από την επίγνωση.

Είναι η σοφία που αποκτάται με δύσκολο τρόπο και η ανταμοιβή μετά από σκληρή δουλειά.

Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να διδάξει αυτή η Πανσέληνος είναι να έχουμε εμπιστοσύνη στη ζωή, να αποδεχόμαστε τις αλλαγές και κατά το μέτρο του δυνατού γίνουμε οι οδηγοί στο όχημα της ζωής μας.

Αυτή η Πανσέληνος είναι το προανάκρουσμα για τη σεληνιακή έκλειψη της 8ης Νοεμβρίου και μας καλεί να πάρουμε τα μέτρα μας ενόψει ενός χειμώνα που επιφυλάσσει σοβαρές προκλήσεις σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και στο ενεργειακό ζήτημα και την αναζήτηση των πολύτιμων ορυκτών πόρων ενόψει χειμώνα.

Στο χάρτη της Πανσελήνου παρατηρούμε ότι αυτή λαμβάνει χώρα στον άξονα 2ου-8ου πράγμα που σημαίνει ότι θα μας απασχολήσουν χρηματοοικονομικά θέματα τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σύνεση, αλλά και αποφασιστικότητα.

Το τρίγωνο του Άρη με τον Πλούτωνα στον τον 7ο οίκο του χάρτη της Πανσελήνου μπορεί να δώσει το απαραίτητο σθένος για τον δύσκολο αγώνα που είναι μπροστά μας, και μας καλεί να αναλάβουμε δυναμικές πρωτοβουλίες και να αναζητήσουμε νέες συμμαχίες που θα φανούν μελλοντικά ωφέλιμες.

Τέλος το τρίγωνο του ανάδρομου Δία στον Κριό από την ακμή του μεσουρανήματος με την Αφροδίτη και τη Δήμητρα στο Λέοντα στον ωροσκόπο δίνουν ακόμη έναν τόνο αισιοδοξίας και μας θυμίζουν το γνωστό ρητό «Η ισχύς εν τη ενώσει».

Η θετικότητα και η χαρά μπορεί να γίνουν οι οδηγοί μας για να πορευτούμε με θάρρος μέσα στα σκοτάδια και να βγούμε επιτέλους στο φως.

https://www.facebook.com/Starsalfabet

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

26 Δεκεμβρίου: Η «Ψυχρή Πανσέληνος»

Στις 30 Αυγούστου θα έχουμε τη μεγαλύτερη και φωτεινότερη υπερπανσέληνο του 2023

Στις 30/8 η δεύτερη πανσέληνος του Αυγούστου – Το «Μπλε Φεγγάρι»

Πανσέληνος του Οξύρρυγχου – Δύο φεγγάρια τον Αύγουστο

Τα Π-Αστρικά της εβδομάδας: Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω – Το στρατηγικό σχέδιο της βελτίωσης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr