Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Κατερίνα Μωραΐτου
Αρχαιολόγος, Μέλος του Ερευνητικού Τμήματος της Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

Πανσέληνος Σεπτεμβρίου στους Ιχθύς – Ισορροπία ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα

Πανσέληνος Σεπτεμβρίου στους Ιχθύς – Ισορροπία ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το μεγάλο finale του καλοκαιριού σφραγίζεται με την Πανσέληνο του Καλαμποκιού, η οποία λαμβάνει χώρα στον άξονα Παρθένου–Ιχθύων στις 17ο 41’ μοίρες το μεσημέρι της 10ης Σεπτεμβρίου.

Επηρεάζει τους γεννημένους από 8 έως 11 Σεπτεμβρίου, 8 έως 12 Δεκεμβρίου, 6 έως 11 Μαρτίου και από 6 έως 11 Ιουνίου καθώς και όλους όσους έχουν πλάνητες ή σημεία (Ωροσκόπο, Μεσουράνημα κ.λ.π.) στις 15 με 19 μοίρες των μεταβλητών ζωδίων.

Είναι η τελευταία Πανσέληνος πριν την φθινοπωρινή ισημερία όπου γίνεται και ένας απολογισμός των πεπραγμένων ενός καλοκαιριού, το οποίο έφερε αποκαλύψεις και ανάγκασε πολλούς να σταθούν ενώπιον των ευθυνών τους.

«Ό,τι σπέρνεις, θερίζεις» λέει η λαϊκή σοφία, η οποία προβλέπει διορατικά τις συνέπειες των πράξεων όλων και αυτή η πανσέληνος κινείται σε αυτό το κλίμα.

Παρόλο που κάθε πανσέληνος αποτελεί την κορύφωση των διεργασιών που κυοφορεί η προηγούμενη Νέα Σελήνη, αυτή η πανσέληνος περιλαμβάνει πλανητικούς σχηματισμούς που είναι ενεργοί όλο το καλοκαίρι.

Όπως και στην προηγούμενη Νέα Σελήνη του Αυγούστου είχαμε έντονη την παρουσία του Άρη, έτσι και τώρα ο Άρης από τον έβδομο οίκο του χάρτη της Πανσελήνου σχηματίζει ένα Τ-τετράγωνο με τον Ήλιο και τη Σελήνη, όψη η οποία ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο στα ύψη, εξάπτει τις αντιθέσεις και υποδαυλίζει μια πολεμική διάθεση, η οποία κάνει δυσχερή τη συνεννόηση και σχεδόν αδύνατο τον συμβιβασμό.

O Άρης καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού υπήρξε πρωταγωνιστής στο αστρολογικό γίγνεσθαι και η πολύμηνη παραμονή του στο ζώδιο των Διδύμων μέχρι το Μάρτιο του 2023 καταδεικνύει ότι ο λόγος μπορεί να γίνει μαχαίρι και ότι η γλώσσα κόκαλα δεν έχει, αλλά κόκαλα τσακίζει.

Ο αστρικός Ερμής συμμετέχει επίσης στο Τ-τετράγωνο της Πανσελήνου και εξαιτίας της ανάδρομης πορείας του φέρνει παλιές υποθέσεις στο προσκήνιο, οι οποίες θα απαιτήσουν λύσεις και ξεκαθαρίσματα.

Είναι τα λόγια που δεν είπαμε; Οι παρεξηγήσεις που δεν λύθηκαν; Τα παράπονα που έμειναν κρυμμένα και δεν εκδηλώθηκαν; Όλα αυτά όπως και κάποια ατυχήματα θα μπορούσαν να είναι απότοκα του φεγγαριού του Καλαμποκιού.

Πέρα πάντως από την ένταση, το τρίγωνο του Ουρανού προς την Πανσέληνο μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό, καθώς μας ωθεί να αναζητήσουμε καινοτόμες λύσεις σε ό,τι μας απασχολεί, να αποφύγουμε την πεπατημένη και να ανοιχτούμε στο φρέσκο και στο νεοφερμένο.

Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι το τετράγωνο Κρόνου–Ουρανού θα γκρεμίσει ό,τι σαθρό υπάρχει σε θέματα επικοινωνίας, εργασίας και υγείας.

Τα τελευταία δυο χρόνια το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού αλλάζει το τοπίο σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο αλλά κυρίως σε επίπεδο αξιών.

Εδώ και καιρό τα θέματα της οικονομίας ταλανίζουν τους λαούς και ιδιαίτερα τα πλέον αδύναμα κοινωνικά στρώματα και φαίνεται ό,τι οι παλιές λύσεις δεν βρίσκουν εφαρμογή στα νέα προβλήματα, ίσα-ίσα που μπορεί να αποδειχτούν άκρως επιζήμιες.

Η παρουσία του Ποσειδώνα στον τέταρτο οίκο του χάρτη της Πανσελήνου συσκοτίζει τις προθέσεις και τα κίνητρα όσων δρουν υπό το φως της δημοσιότητας, και δεν επιτρέπει να λάμψει η αλήθεια, η οποία είναι κρυμμένη στις λεπτομέρειες.

Ίσως το μήνυμα της Πανσελήνου του Σεπτεμβρίου είναι να αναζητήσουμε μια υγιή ισορροπία ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα, το μυστικισμό και τον πραγματισμό, τη διαίσθηση και τη ρεαλιστική σκέψη, ακόμα και η καταγραφή των ονείρων μας να είναι ωφέλιμη και να μας αποκαλύψει πράγματα για τον εαυτό μας αλλά και τον κόσμο.

www.kosmogramma.gr

https://www.facebook.com/kosmogramma.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

26 Δεκεμβρίου: Η «Ψυχρή Πανσέληνος»

Στις 30 Αυγούστου θα έχουμε τη μεγαλύτερη και φωτεινότερη υπερπανσέληνο του 2023

Στις 30/8 η δεύτερη πανσέληνος του Αυγούστου – Το «Μπλε Φεγγάρι»

Πανσέληνος του Οξύρρυγχου – Δύο φεγγάρια τον Αύγουστο

Τα Π-Αστρικά της εβδομάδας: Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω – Το στρατηγικό σχέδιο της βελτίωσης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr