Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έχασε δίκη για αντιγραφή τραγουδιού

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έχασε δίκη για αντιγραφή τραγουδιού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνεχίζονται όπως φαίνεται οι δικαστικές περιπέτειες για το Μιχάλη Χατζηγιάννη, αφού λίγο καιρό πριν του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα λόγω του πολυτελούς του αυτοκινήτου.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έρχεται ξανά αντιμέτωπος με τις Αρχές, λόγω του τραγουδιού του «Κάτι Λείπει», σύμφωνα με ανάρτηση του fthis.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με νέα δικαστή απόφαση το εν λόγω τραγούδι θυμίζει μουσικά σε πολλά σημεία το τραγούδι «Αύρα» του Δημήτρη Παπαγόπουλου, τα ο οποίο είχε κυκλοφορήσει 20 χρόνια πριν.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στις 10 Σεπτεμβρίου του 2012 εκδικάστηκε η υπόθεση στο Πλημμελειοδικείο Αθηνών με τον Δημήτρη Παναγόπουλο, ο οποίος ζητούσε να ασκηθεί δίωξη στο Μιχάλη Χατζηγιάννη για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας κι αντιγραφή τραγουδιών.

Τότε μάρτυρες υπεράσπισης ήταν ο συνθέτης Μάκης Αμπλιανίτης, οι τραγουδοποιοί Στάθης Δρογώσης – Δημήτρης Λάμπος, οι μουσικοί Τάκης Μαρινάκης – Κώστας Καραγιάννης και ο μουσικολόγος Γιάννης Φούλιας. Μάλιστα, ο Γιάννης Φούλιας έκανε την απαραίτητη μουσικολογική ανάλυση των δύο τραγουδιών των αντιδίκων καλλιτεχνών και κατέδειξε πως επρόκειτο για αντιγραφή εκ μέρους του Μιχάλη Χατζηγιάννη εις βάρος του Δημήτρη Παναγόπουλου.

Δύο χρόνια μετά, η υπόθεση επανήλθε στη δημοσιότητα μέσω της γνωστοποίησης της απόφασης του δικαστηρίου, με την οποία δικαιώνεται ο τραγουδοποιός Δημήτρης Παναγόπουλος.

«…Είναι απαραίτητο να επισημανθεί ότι τον πρώτο εναγόμενο (τον Μιχάλη Χατζηγιάννη) βαρύνει υπαιτιότητα (δόλος) ως προς την προσβολή του δικαιώματος πνευματικής ιδιοκτησίας του ενάγοντος (του Δημήτρη Παναγόπουλου), αφού η μουσική σύνθεση με τον τίτλο Αύρα θεωρείται ένα κλασικό και διαχρονικό ελληνικό τραγούδι» αναφέρεται σε ένα απόσπασμα της δικαστικής απόφασης.

Επίσης, το δικαστήριο έκρινε πως: «Ο δε πρώτος εναγόμενος ως καταξιωμένος συνθέτης σύγχρονης ελληνικής μουσικής, αποδεικνύεται ότι γνώριζε τη σύνθεση αυτή και αποφάσισε να αντιγράψει παράνομα τη μελωδική της ιδέα που αναφέρεται προηγουμένως στο σκεπτικό της απόφασης αυτής κατά τη σύνθεση του δικού του τραγουδιού με τον τίτλο Κάτι Λείπει…».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κύπρος: Παραιτείται ο Μιχ. Χατζηγιάννης από υφυπουργός Πολιτισμού

Κύπρος: Tο νέο υπουργικό συμβούλιο – Υφυπουργός Πολιτισμού ο Μ. Χατζηγιάννης

ΟΠΑΠ Game Time: O Μιχάλης Χατζηγιάννης αφιερώνει τραγούδι στην Εθνική Ομάδα

Θετικός στον κορωνοϊό ο πλήρως εμβολιασμένος Μιχάλης Χατζηγιάννης

Χώρισαν Μακρυπούλια-Χατζηγιάννης μετά από 12 χρόνια σχέσης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr