ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αν Χάθαγουεϊ, Βίντεο, Ηλεία, Κατάκολο, Κινηματογράφος, Κρίστοφερ Νόλαν, Ματ Ντέιμον, Μεσσηνία, Νορβηγία, Οδύσσεια, Πύλος, Σαρλίζ Θέρον,


















































Κίνα: Πιθανή ανακάλυψη του μεγαλύτερου κοιτάσματος χρυσού στον κόσμο
ΟΗΕ: Οι Ισραηλινοί αποχώρησαν από την αίθουσα της Γ.Σ. στην ομιλία του Ερντογάν (βίντεο)
Ιερουσαλήμ: Αινιγματικό υπόγειο σύστημα σηράγγων
Σκληρή κόντρα Νετανιάχου-Μαμντάνι - Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ είπε ότι θα τον «αποκαλύψει» στη Γ.Σ. του ΟΗΕ
Κοινή Δήλωση Άμυνας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου: Έλληνες (Ελλαδίτες+Κύπριοι) και Αιγύπτιοι θα υπερασπιστούν από κοινού το φυσικό αέριο της Ανατ. Μεσογείου - Εν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Ηλεία ξαναγίνεται επίκεντρο του παγκόσμιου κινηματογράφου, καθώς η νέα ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Κρίστοφερ Νόλαν, «Οδύσσεια», στρέφει τα φώτα της δημοσιότητας στην περιοχή, ακόμα και κατά την προετοιμασία της.
Η ταινία, με ένα εντυπωσιακό καστ που περιλαμβάνει ηθοποιούς όπως οι Ματ Ντέιμον, Τομ Χόλαντ, Αν Χάθαγουεϊ, Ζεντάγια, Λουπίτα Νιόνγκο, Ρόμπερτ Πάτινσον και Σαρλίζ Θερόν, θα γυριστεί στην Ελλάδα, με τη Μεσσηνία να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Συγκεκριμένα, τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν σε περιοχές όπως η Βοϊδοκοιλιά, η Σπηλιά του Νέστορα και άλλα ιστορικά σημεία της όμορης περιοχής.
Για τις ανάγκες της παραγωγής, ένα φορτηγό πλοίο μετέφερε από τη Νορβηγία αντίγραφο ενός αρχαίου ξύλινου πλοίου στο λιμάνι του Κατακόλου.
Μετά τη συναρμολόγησή του (κατάρτι, πανιά και λοιπός εξοπλισμός), το πλοίο αναμένεται να μεταφερθεί στην περιοχή της Πύλου για τα γυρίσματα, τα οποία θα ξεκινήσουν στις 13 Μαρτίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 20 Μαρτίου.
Η νοτιοδυτική Πελοπόννησος μεταμορφώνεται σε ένα χολιγουντιανό κινηματογραφικό πλατό, λίγους μήνες μετά τα γυρίσματα της ταινίας «Maria» με την Αντζελίνα Τζολί στο Κατάκολο και περίπου δύο χρόνια μετά την ταινία «Τρίγωνο της Θλίψης».
Παράλληλα, γυρίσματα σειρών και ταινιών συνεχίζονται στο Κάστρο Χλεμούτσι, διευρύνοντας τη δυναμική της περιοχής στον κινηματογραφικό χάρτη.
Αν προσθέσουμε και τις ελληνικές παραγωγές, ο κατάλογος επεκτείνεται σημαντικά, με ταινίες και σειρές που γυρίζονται σε περιοχές όπως το Αρκούδι, η Φολόη, η Σπιάντζα, ο Καϊάφας και πολλές άλλες, δημιουργώντας ένα μαγευτικό σκηνικό για τους παραγωγούς και τους θεατές.
Το ilialive.gr παρακολούθησε την άφιξη του πλοίου στο Κατάκολο και παρουσίασε βίντεο από την διαδικασία, αποκαλύπτοντας στιγμές από την προετοιμασία της ταινίας «Οδύσσεια».























































