Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το νοσοκομείο «Υγεία» αλλάζει χέρια – Ποιοι και πόσο το αγοράζουν

Το νοσοκομείο «Υγεία» αλλάζει χέρια – Ποιοι και πόσο το αγοράζουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Marfin Investment Group (MIG), Νοσοκομεία,

Δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του συνόλου της συμμετοχής της στο «Υγεία» δέχτηκε η MIG από τη Hellenic Healthcare, η οποία ελέγχεται από τη CVC Partners.

Το τίμημα ανέρχεται στο 0,92 ευρώ ανά μετοχή ή στα 197,97 εκατ. ευρώ για το 70,38%, ενώ η ΜIG έχει το δικαίωμα να αποκτήσει ποσοστό ως 10% στη Hellenic Healthcare.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΜIG θεώρησε ικανοποιητική την προσφορά και παραχώρησε στην εταιρία περίοδο αποκλειστικότητας για την ολοκλήρωση του deal έως τις 30 Ιουνίου.

Η επίσημη ανακοίνωση:

“Η MARFIN INVESTMENT GROUP ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι την 19/5/2018 έγινε αποδέκτης δεσμευτικής προσφοράς της «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.» (η οποία ελέγχεται από τα επενδυτικά κεφάλαια της «CVC CAPITAL PARTNERS») για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στη «ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΝ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ ΑΘΗΝΩΝ ‘ΥΓΕΙΑ’Α.Ε.» («ΥΓΕΙΑ») που ανέρχεται (άμεσα και έμμεσα) σε 215.189.466 μετοχές και αντιστοιχεί σε 70,38% του μετοχικού κεφαλαίου του ΥΓΕΙΑ.

Το προσφερθέν τίμημα ανέρχεται στο ποσό των 0,92 ευρώ ανά μετοχή και κατά συνέπεια το συνολικό προσφερθέν τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε 197.974.308,72 ευρώ (το οποίο αντιστοιχεί στο ποσό των 281.273.841,12 ευρώ για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου του ΥΓΕΙΑ).

Περαιτέρω παρέχεται στη ΜIG το δικαίωμα να αποκτήσει ποσοστό έως 10% στην εταιρία «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.».

Η Εκτελεστική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΜIG σε σημερινή τους συνεδρίαση ομόφωνα θεώρησαν την προσφορά ικανοποιητική και αποφάσισαν να παραχωρήσουν στη «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.» περίοδο αποκλειστικότητας για την ολοκλήρωση της συμφωνίας έως και την 30/6/2018. Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, η ΜIG θα προβεί στην πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου ο οποίος θα εξετάσει το εύλογο και δίκαιο του προσφερθέντος τιμήματος.

Η προσφορά υπόκειται στους συνήθεις όρους και προϋποθέσεις για συναλλαγές αυτού του είδους (επιβεβαιωτικό νομικό, οικονομικό και φορολογικό έλεγχο, συμφωνία επί των επιμέρους όρων της σύμβασης αγοραπωλησίας). Η σχετική συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την 30/6/2018 και εν συνεχεία θα τεθεί υπόψη της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων, η οποία θα αποφασίσει οριστικά για την υλοποίησή της.”

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Σκοτώθηκε 14χρονος πέφτοντας από φωταγωγό

Ιωάννινα: Συνελήφθη 32χρονος για αρπαγή βρέφους από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Άδ. Γεωργιάδης: Ομολόγησε ανερυθρίαστα την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας

Βασίλης Μπισμπίκης: Υπέστη διπλό έμφραγμα – Η κατάσταση της υγείας του

Γερμανία: 65χρονη εισέβαλε σε νοσοκομείο του Άαχεν και φέρεται να κρατά ομήρους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr