Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοι σκότωσαν τον Σωκράτη Γκιόλια

Ποιοι σκότωσαν τον Σωκράτη Γκιόλια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πάνω στο όνομα του Σωκράτη Γκιόλια αλλά και την πενταπλή δολοφονία στην Αγία Νάπα έπεσαν οι Αρχές στην ογκοδέστατη δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση που διεύθυνε ο Παναγιώτης Βλαστός μέσα από τις φυλακές.

Από την επίμαχη δικογραφία φαίνεται να επιβεβαιώνεται η θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων, καθώς προκύπτει σύνδεση των πολύκροτων υποθέσεων μέσα από τις ηχογραφημένες συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ, όπως αναφέρει η Epsresso.

Σε συνομιλίες μεταξύ μελών της οργάνωσης και συγκεκριμένα του Παναγιώτη Βλαστού με κάποιον συνεργό του ο οποίος δεν έχει γίνει γνωστός ποιος είναι, καταγράφηκαν αναφορές στη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, ιδιοκτήτη του μπλογκ troktiko και το πενταπλό μαφιόζικο φονικό στην Αγία Νάπα.

Ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός δεν φαίνεται να έχει εμπλοκή στην υπόθεση αλλά δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε συνομιλία με τον συνεργό του.

Φίλος: Όλη τη ζημιά την έκανε ο Αλβανός, αυτός ο Αιμίλιος, τον πιάσανε πιστεύω. Χρεώνουν ότι σκοτώσανε το Γκιόλια, το δημοσιογράφο.

Βλαστός: Τον Γκιόλια;

Φίλος: Ναι, ότι είναι εκτελεστές της Σεχτας Επαναστατών ρε.

Βλαστός: Και αυτός ο Αλβανός μαζί;

Φίλος: Ο Αλβανός και κανα δυο άλλοι μέσα….

Βλαστός: Ναι, ναι κάτι κάνουν και δεν μας αφήνουν να μιλήσουμε. Για πες, έλα με ακούς;

Ο Αλβανός, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους στην ΕΛ.ΑΣ, είναι ο Αιμίλιο Πάπα που παραδόθηκε τον περασμένο Μάρτιο στην Αντιτρομοκρατική και είχε εξεταστεί από τις κυπριακές αρχές για το φονικό στην Αγία Νάπα της Κύπρου, στις 23 Ιουνίου του ’12.

Υπενθιμίζεται ότι την επίμαχη περίοδο δύο Έλληνες γνωστοί στις Αρχές ως αναρχικοί, είχαν εκτελέσει πέντε μπράβους ενός επιχειρηματία. Η ταυτότητά του έγινε γνωστή από τους δύο καταδικασθέντες, που ισχυρίζονταν ότι γνωρίζουν για τις δολοφονίες της Σέχτας (και κυρίως αυτή του Σωκράτη Γκιόλια) και τον κατονόμασαν ως άνθρωπο που γνωρίζει πολλά για την οργάνωση, αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Espresso.

Σε βάρος του Πάπα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του.

Για το μακελειό στην Αγία Νάπα γίνεται αναφορά στην ίδια συνομιλία του Βλαστού:

Βλαστός: Αυτός που ήταν εκεί στην Κύπρο, έκανε τους φόνους εκεί, αυτός ο Αλβανός τους έκανε;

Φίλος: Δεν ξέρω αν τους έχει κάνει, λένε τώρα, χρεώνουν, έφαγε πέντε φορές ισόβια αυτός, δεν ξέρω αν είναι αλήθεια.

Βλαστός: Ο Αλβανός έφαγε πέντε φορές ισόβια;

Φίλος: Όχι, οι δύο Έλληνες ήταν, ο Τσεχιλίδης και ο Μαμαλικόπουλος. Ένας που είχε μπει στον Κορυδαλλό που τον χτυπήσανε οι άλλοι, οι Πυρήνες της Φωτιάς, αλλά ανακατεύεται με τους τρομοκράτες, με αυτούς πρέπει να είναι.

Βλαστός: Δεν τους ξέρω αυτούς ρε γαμώτο.

Φίλος: Πού να τους ξέρεις εσύ ρε φίλε;

Βλαστός: Με όλους τους Πυρήνες, τους μαλ… εδώ (ακατάληπτο) με κρατάνε εδώ.

«Η έρευνα για την εγκληματική οργάνωση άνοιξε νέους δρόμους και πλέον κομμάτια της μπορεί να αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, αναφορικά με τη δολοφονία Γκιόλια, το μακελειό στην Αγία Νάπα αλλά και τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο» ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος της ΕΛ.ΑΣ στην Espresso.

Νέους διαύλους στις έρευνες ανοίγει η κατάθεση της ξαδέλφης του Παναγιώτη Βλαστού, Λίτσας, σχετικά με την αναφορά του στη δοολοφονία των δύο μελών της ΧΑ.

«Δεν ξέρω… δεν έχω σχέση… Αλλά τα δύο άσπρα κράνη είναι δικά μου» φέρεται να είπε ο βαρυποινίτης.

Η Αντιτρομοκρατική έχει ήδη επικεντρώσει τις έρευνες σε τρία πρόσωπα τα οποία ανήκουν στο στενόκύκλο των βαρυποινιτών που είχαν τον έλεγχο της μαφιόζικης οργάνωσης. Βέβαια, οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι ότι η αναφορά σε δύο άσπρα κράνη δεν έχει να κάνει με κράνη μηχανής, αλλά ούτε πιστεύουν ότι ο Βλαστός έχει σχέση με τη διπλή δολοφονία.

«Ο Βλαστός εννοεί πως οι εκτελεστές είναι γνωστοί του. Είναι αστείο να ήθελαν να πάρουν κράνη από το Βλαστό» σχολιάζει έμπειρος αστυνομικός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γιατί ζητάμε διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Η στρατολόγηση των ανήλικων θυμάτων και τα ραντεβού – Πού στρέφονται οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr