Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρούλα Πισπιρίγκου στις φυλακές Κορυδαλλού – Μαλένα και Ίριδα πέθαναν από ασφυξία

Η Ρούλα Πισπιρίγκου στις φυλακές Κορυδαλλού – Μαλένα και Ίριδα πέθαναν από ασφυξία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μετήχθη στις φυλακές Κορυδαλλού, εν μέσω αποδοκιμασιών από πολίτες που βρίσκονταν έξω από το σωφρονιστικό ίδρυμα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου κρίθηκε προφυλακιστέα μετά τη χθεσινή απολογία της για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, αρχικά η 33χρονη θα κρατηθεί για δύο εικοσιτετράωρα σε πλήρη απομόνωση ώστε να υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό και στη συνέχεια έχει προβλεφθεί μεταφορά της στην 6η Πτέρυγα των φυλακών, στο ένα από τα δύο κελιά που έχουν ειδικά διαμορφωθεί για περιπτώσεις γυναικών που φέρονται να έχουν διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα. Κατά τις ίδιες πληροφοορίες θα προαυλίζεται μόνη της.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κρίθηκε προφυλακιστέα, χαρακτήρισε τη Δευτέρα, κατά την απολογία της, «εξωπραγματική και επονείδιστη» την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που της αποδίδεται για την κόρη της Τζωρτζίνας, επιμένοντας ότι είναι αθώα.

Η 33χρονη από την Πάτρα παρέμεινε για περισσότερες από τέσσερις ώρες ενώπιον της δικαστικής λειτουργού αρνούμενη ότι είναι η υπαίτια της δολοφονίας του 9χρονου παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βασικός ισχυρισμός της ήταν ότι δεν χορήγησε εκείνη την κεταμίνη στην μικρή Τζωρτζίνα, αλλά οι γιατροί κατά τη διασωλήνωση.

Γρ. Λέων: Πολλά στοιχεία «δείχνουν» ασφυκτικό θάνατο για τη Μαλένα και την Ίριδα

Όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα, οι φάκελοι για τους θανάτους της μόλις 6 μηνών Ίριδας, τον Μάρτιο του 2021, αλλά και της 3,5 ετών Μαλένας, τον Ιούλιο του 2019 διαβιβάζονται στα χέρια των εισαγγελέων της Αθήνας.

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, ζητεί έρευνα να ολοκληρωθεί τάχιστα προκειμένου να χυθεί άπλετο φως και στις δύο αυτές υποθέσεις οι οποίες είχαν τεθεί στο αρχείο.

Έτσι, με βάση τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει, θα μπουν στο «μικροσκόπιο» οι ακριβείς συνθήκες που έφυγαν από τη ζωή τόσο η Μαλένα, όσο και η Ίριδα, μέσα σε διάστημα 20 μηνών.

Μιλώντας νωρίτερα την Τρίτη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων, έκανε λόγο για πληθώρα στοιχείων που αποδεικνύουν πως ο θάνατος των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας προήλθε από ασφυξία.

«Μιλάμε προφανώς για εγκληματική ενέργεια» δήλωσε, εξηγώντας πως έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια και οι γενετικοί παράγοντες για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας.

Ωστόσο στην περίπτωση των δυο κοριτσιών δεν υπάρχει ισχυρισμός ότι χορηγήθηκε κάποια ουσία όπως στην Τζωρτζίνα:

«Στο πρώτο παιδί (στην μικρή Μαλένα) είχαν γίνει οι τοξικολογικές εξετάσεις με την ίδια μεθοδολογία όπως στην Τζωρτζίνα και ήταν καθαρές», ανέφερε ο κ. Λέων.

Ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας είπε πως όλα οδηγούν σε εξωγενή παράγοντα ο οποίος είναι ο ασφυκτικός θάνατος.

«Για την Ίριδα, υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία όπως το πανάκι με το αίμα όπως και τραύματα εντός της στοματικής κοιλότητας» σημείωσε.

Σχετικά με την Μαλένα, το πρώτο κοριτσάκι που έχασε την ζωή του το 2019, ο κ. Λέων αποκάλυψε πως υπάρχουν κάποια τραύματα που έχουν καταγραφεί και είναι οι εκδορές που πιθανώς να δημιουργήθηκαν πάνω στην αντίσταση του παιδιού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ: Έξαρση κρουσμάτων μηνιγγίτιδας στην Πάτρα

Αυτός είναι ο 43χρονος που παρενόχλησε 13χρονη στον Πειραιά

Συνελήφθη στον Πειραιά 43χρονος από την Πάτρα που ήθελε να ασελγήσει σε 13χρονη

Ιατροδικαστής Γαλεντέρης για δίκη Πισπιρίγκου: «Αδιάσειστο στοιχείο η κεταμίνη στο αίμα της Τζωρτζίνας»

Ρούλα Πισπιρίγκου: Την ενοχή της προτείνει η εισαγγελέας – Το χέρι της έδωσε την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr