Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη το Brussels Group για την Ελλάδα

Συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη το Brussels Group για την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Brussels Group,

Με στόχο την ύπαρξη πολιτικής συμφωνίας έως το τέλος του μήνα συνεδρίασε σήμερα, Μ. Σάββατο, το Brussels Group.

Όπως αναφέρουν πηγές του οικονομικού επιτελείου, η συνεδρίαση έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, και στόχος ήταν ο προγραμματισμός της ατζέντας μέχρι το Eurogroup της 24ης Απριλίου.

Η παρότρυνση για συνάντηση είχε γίνει και από την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ που ανέφερε προ ημερών «δεσμευόμαστε απολύτως, συμπεριλαμβανομένων των Σαββατοκύριακων, οποτεδήποτε και οπουδήποτε -στην Αθήνα, στις Βρυξέλλες, στην Ουάσιγκτον- να βοηθήσουμε τις αρχές να καταλήξουν σε μέτρα που θα αποδώσουν τους στόχους του προγράμματος, ενώ θα σέβονται κάποιες από τις δεσμεύσεις που έχουν γίνει κατά τη διάρκεια του πολιτικού κύκλου. Είναι ένα δύσκολο μονοπάτι, αλλά πρέπει να το προχωρήσουν, για να βελτιωθεί η κατάσταση».

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, υφίσταται ως Plan B και η σύγκληση έκτακτου Eurogroup μία εβδομάδα αργότερα, ήτοι στις 29 Απριλίου.

Αυτό που αποφασίστηκε πάντως την προηγούμενη εβδομάδα είναι η συμφωνία να διαμορφωθεί μέσα από θεματικά πλέον Brussels Group αλλά και από τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα. Ειδική σημασία έχει ότι στην τελευταία του ανακοίνωση το ΔΝΤ ζητά «due diligence», δηλαδή αναλυτική «αποτίμηση».

Κυβερνητικά στελέχη ανέφεραν τις προηγούμενες ημέρες ότι οι επαφές θα ξεκινήσουν μετά το Ορθόδοξο Πάσχα. Ωστόσο, φέρεται να υπήρξε επιτάχυνση του προγραμματισμού, καθώς μεσολαβούν και οι εργασίες της συνόδου του ΔΝΤ στην άλλη άκρη του Ατλαντικού που ξεκινούν από Δευτέρα για να κορυφωθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Επίσης, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν τις προηγούμενες ημέρες λίστα με συμπληρωματικά μέτρα με στόχο να γίνει εφικτή μία οριστική συμφωνία και κοστολογούνται από 700 εκατ. ευρώ έως 1 δις ευρώ.

Το βασικό σενάριο των 26 σελίδων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αφορά σε μέτρα αξίας έως 11,6 δισ. ευρώ στην 2ετία.

Πάντως, σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ «τέτοια λίστα δεν κατατέθηκε στο τραπέζι του Euro Working Group την Τετάρτη» το οποίο ζήτησε από την Αθήνα “συμφωνία επί της αρχής” σε επίπεδο θεσμών…

Πηγή:www.capital.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Είμαστε επί ξυρού ακμής στις διαπραγματεύσεις, δηλώνει ο Βούτσης

Το Μαξίμου στέλνει στους δανειστές αντιπρόταση με ισοδύναμα

Πολιτικό θρίλερ! Έρχονται ή όχι οι δανειστές στην Αθήνα να επιβάλλουν συμφωνία;

Αυτό είναι το επεισόδιο που οδήγησε στην αποχώρηση του ΔΝΤ

Κακοί οιωνοί από Βρυξέλλες: Ο Γιούνκερ έκανε μια τελευταία απόπειρα για συμφωνία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr