ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βάιντμαν: Κινδυνεύουν όσοι κατέχουν ομόλογα χωρών που είναι σε κρίση

Βάιντμαν: Κινδυνεύουν όσοι κατέχουν ομόλογα χωρών που είναι σε κρίση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συμαντικά μεγαλύτερο κίνδυνο για απώλειες θα πρέπει να περιμένουν οι αγοραστές ομολόγων από τις χώρες που είναι σε κρίση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας Γιενς Βάιντμαν.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας πιστεύει πως θα πρέπει να επιμηκύνεται αυτομάτως κατά τρία χρόνια η διάρκεια των ομολόγων μιας χώρας η οποία ζητά την ένταξή της σε πρόγραμμα του ΕΜΣ.

«Η κοινή ευθύνη και ο όγκος των προγραμμάτων βοήθειας θα μειωθούν δραστικά, οι επενδυτές θα συνεχίσουν να φέρουν μερίδιο της ευθύνης και δεν θα καταβάλλονται πλέον δημόσια κεφάλαια», δηλώνει ο κ. Βάιντμαν σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Focus»

«Η συνέπεια θα είναι διαχειρίσιμη και θα αφορά κυρίως τα ομόλογα μικρής διάρκειας. Αν μια χώρα δεν έχει σταθερά δημοσιονομικά, τότε ούτως ή άλλως θα αυξηθούν τα ασφάλιστρα κινδύνου», επισήμανε ο κ. Βάιντμαν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Τα αριστερά και προοδευτικά κόμματα κοντά σε σχηματισμό κυβέρνησης στο Βερολίνο

Δένδιας και Πιστόριους συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή επαφή – Νίκος Δένδιας: «Η ασφάλεια δεν είναι μια θεωρητική έννοια»

Γερμανία: Πρώην αρχηγός των μυστικών υπηρεσίων κατηγορείται για «προδοτική κατασκοπεία»

Γερμανία: Η Νάνα Μούσχουρη τιμήθηκε με το βραβείο του Τάγματος της Αξίας

Χρυσή ισοπαλία για την αλύγιστη Εθνική Ελλάδας 0-0 με τη Γερμανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr