Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα 82 δισ. ευρώ έφτασαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο

Στα 82 δισ. ευρώ έφτασαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στα 82 δισ. ευρώ έχουν ανέλθει οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, έναντι 30 δισ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περίοδο το 2009, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Καματερού, για το θέμα των 100 δόσεων.

Ο κ. Καματερός υποστήριζε στην ερώτησή του ότι χρειάζονται παρεμβάσεις, καθώς όλο και περισσότεροι οφειλέτες βγαίνουν από τις σχετικές ρυθμίσεις, ενώ χαρακτήριζε «δυνάστες» τους δανειστές, υποστηρίζοντας ότι «έχουν τιμωρητική διάθεση απέναντι στη χώρα».

«Ελπίζουμε σε αλλαγή συσχετισμού των δυνάμεων στην Ευρώπη και έτσι κερδίζουμε χρόνο ή ελπίζουμε ότι θα πετύχουμε τους στόχους και έτσι κάποια στιγμή θα βγούμε στο μεταμνημονιακό ξέφωτο;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρότεινε να εκδοθεί εγκύκλιος με την οποία οι οφειλέτες θα μπορούν να πληρώνουν ό,τι μπορούν και να μην βγαίνουν από τη ρύθμιση.

«Δεν συμφωνούμε με τους χαρακτηρισμούς αυτούς», απάντησε ο κ. Αλεξιάδης και είπε ότι ο νόμος που ψηφίστηκε χθες δίνει στους οφειλέτες τη δυνατότητα να ρυθμίσουν και τις νέες οφειλές πριν να γίνουν ληξιπρόθεσμες και έτσι να μην χάσουν τη ρύθμιση των παλαιότερων οφειλών.

«Πρέπει να δούμε το πρόβλημα με ρεαλισμό και ευαισθησία για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να είναι ταυτόχρονα συνεπείς με παλαιές και νέες οφειλές. Έως τώρα έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση 800.000 ΑΦΜ. Είναι μια βόμβα που δεν πρέπει να σκάσει» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.

Παρατήρησε, ωστόσο, ότι «πρέπει να αποκτήσουμε μια άλλη κουλτούρα και συνείδηση», καθώς, όπως είπε, «είναι άλλο να έχεις χρήματα στο στρώμα και να μην πληρώνεις και άλλο να μην έχεις».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χρέη στο Δημόσιο: Μέχρι τη Δευτέρα η τελευταία ευκαιρία επανένταξης στις 120 δόσεις

ΑΑΔΕ: Πώς θα αναβιώσετε τις παλιές σας ρυθμίσεις χρεών προς το Δημόσιο σε 72 ή 120 δόσεις

Σταϊκούρας: Προεκλογικές υποσχέσεις για ρυθμίσεις χρεών σε 36-72 δόσεις

Όταν έρχονται τα σύννεφα…

ΣΥΡΙΖΑ: «Μπαταχτσής» ο Μπρατάκος – Να απαντήσει αν έχει ρυθμίσει και πώς τα χρέη του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr