Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάχη για το τελευταίο αγκάθι των επικουρικών – Παραλογισμοί με προσύμφωνα από το ΔΝΤ

Μάχη για το τελευταίο αγκάθι των επικουρικών – Παραλογισμοί με προσύμφωνα από το ΔΝΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μάχη για τη διάσωση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου ποσοστού των επικουρικών συντάξεων δίνει με τους δανειστές ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος τόνισε μετά την ολοκλήρωση της νέας συνάντησης με το κουαρτέτο πως μονάχα «ένα μεγάλο θέμα μένει ανοικτό στο οποίο δεν είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε αυτά που μας ζητάνε».

Την ίδια ώρα όπως επιβεβαίωσε ο αρμόδιος υπουργός τα ποσοστά αναπλήρωσης έχουν “κλειδώσει”, ενώ το τελευταίο αγκάθι του Ασφαλιστικού αναμένεται να τεθεί εκ νέου επί τάπητος σε συνάντηση που θα έχουν οι δύο πλευρές στο Χίλτον.

Το ύψος της εθνικής σύνταξης έχει κλείσει στα 384 ευρώ για 20 έτη ασφάλισης, ενώ δεν τίθεται κανένα θέμα μείωσης των κύριων συντάξεων.

Το «κόλλημα» όμως που προκύπτει είναι οι επικουρικές συντάξεις, και η μείωση αυτών, με τους δανειστές να μη δέχονται την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών, ώστε να μην καταρρεύσουν οι επικουρικές συντάξεις, ενώ θέλουν όλο το έλλειμμα της επικουρικής ασφάλισης να κλείσει με μείωση συντάξεων.

Για τα ποσοστά αναπλήρωσης ήδη η ελληνική πλευρά έχει πέσει στο 45% (αναφερόμαστε στον μέσο όρο) από 50%, που προκύπτει από το προσχέδιο το οποίο έχει καταθέσει ο κ. Κατρούγκαλος.

Εργασιακό μεσσαίωνα θέλει το ΔΝΤ

Σύμφωνα με πληροφορίες της Εφημερίδας των Συντακτών του Σαββάτου, το Ταμείο ζητά με γραπτές διαβεβαιώσεις την επιβολή εργασιακού Μεσσαίωνα.

Συγκεκριμένα, η επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές καθυστερεί λόγω της αδιάλλακτης στάσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να υπογράψει προσύμφωνο ότι οι αλλαγές στα εργασιακά (που θα συζητηθούν τον Οκτώβριο) θα έχουν νεοφιλελεύθερο πρόσημο και θα εισαγάγουν περισσότερη ευελιξία στην ελληνική αγορά εργασίας.

Οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις, σύμφωνα με την Ντέλια Βελκουλέσκου, σημαίνουν: ομαδικές απολύσεις, μείωση έως απάλειψη της αποζημίωσης απόλυσης, άλλο θεσμικό καθεστώς για προκήρυξη απεργίας κ.ά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΝΤ εκνεύρισε ακόμα και τους Ευρωπαίους εκπροσώπους των δανειστών καθώς είναι τουλάχιστον αθέμιτο να ανοίγει τέτοια συζήτηση και μάλιστα με το εκβιαστικό δίλημμα «ή υπογράφεις δεσμευτικό προσύμφωνο ή δεν συναινώ στην αξιολόγηση» για ένα θέμα που είναι εκτός αξιολόγησης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Ο Λάρι Σάμερς για την «επικών διαστάσεων ελληνική τραγωδία»: Το ΔΝΤ έκανε λάθη, η Ελλάδα δεν ήταν αθώο θύμα

ΔΝΤ: Δύο εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες δεν θα επιστρέψουν στην Ουκρανία

Ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς δεν επιτρέπει στην Αίγυπτο να «ξεφύγει» από το ΔΝΤ – Πρόσφυγες για χρέος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr