ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να «κλείσει» το 2017 το κεφάλαιο των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων και να αντικαταστήσει με ένα σύστημα αξιόπιστης απεικόνισης των εμπορικών τιμών τη βάση υπολογισμού της φορολογίας των ακινήτων προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στο συνέδριο για την Ανάπτυξη και Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας «Prodexpo».
Παράλληλα ανέφερε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει σε κοινωνικό διάλογο εντός του 2017 προκειμένου να υπάρξει μείωση της φορολογίας βάση των όσων έχει ήδη εξαγγείλει η κυβέρνηση.
Στον τομέα των ακινήτων, είπε ο αναπληρωτής υπουργός, θα υπάρξει μείωση της φορολογίας βάσης, υπενθυμίζοντας, τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ.
Σε ερώτηση σχετική με το ενδεχόμενο εφαρμογής του φόρου υπεραξίας ακινήτων από το επόμενο έτος μετά τη λήξη της περιόδου αναστολής του φόρου, ο Τρύφων Αλεξιάδης είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ο μηχανισμός για την υλοποίησή του αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα αναβολή του.
Ο Τρύφων Αλεξιάδης αφού προδιέγραψε τις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου Οικονομικών, που είναι η κατάθεση των δύο νομοσχεδίων για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων, είπε ότι θα ακολουθήσει το νέο περιουσιολόγιο και μετά απ’ αυτό η αλλαγή του συστήματος των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων το 2017. Θα κλείσουμε το κεφάλαιο αυτό και θα πάμε σε ένα σύστημα αξιόπιστης απεικόνισης των εμπορικών τιμών των ακινήτων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός.























































