Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bloomberg: Πρώτη φορά στη δεκαετία ανάπτυξη για τρίτο συνεχές τρίμηνο

Bloomberg: Πρώτη φορά στη δεκαετία ανάπτυξη για τρίτο συνεχές τρίμηνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bloomberg, ΕΛΣΤΑΤ, Οικονομική Ανάπτυξη,

Τη σημασία της τρίτης συνεχούς καταγραφής αναπτυξιακών ρυθμών για την ελληνική οικονομία υπογραμμίζει με ρεπορτάζ του το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, σημειώνοντας πως “για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια η ελληνική οικονομία σημείωσε ανάπτυξη για τρίτο συνεχές τρίμηνο”.

“Το γεγονός αυτό συνιστά θεμέλιο για τις προσπάθειες της χώρας να εξέλθει από το πρόγραμμα στήριξης» μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Το ΑΕΠ αυξήθηκε 0,3% από τον Σεπτέμβριο, μετά από αύξηση 0,8% το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ η αύξηση σε ετήσια βάση ήταν 1,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Η ελληνική κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι των θεσμών συμφώνησαν το Σάββατο σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. Τα χρήματα από την εκταμίευση της επόμενης δόσης, που θα συμπληρωθούν από εξόδους στις διεθνείς χρηματαγορές τον προσεχή χρόνο, θα βοηθήσουν την κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα «μαξιλάρι» ρευστότητας, καθώς προετοιμάζεται για τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος.

Και ενώ για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο η επέκταση της οικονομίας παρέχει κάποια σταθερότητα, η μείωση του ρυθμού ανάπτυξης σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο καθιστά δυσκολότερη την επίτευξη του στόχου για ανάπτυξη 1.6% σε ετήσια βάση για το 2017. «Για την επίτευξη του στόχου, η ελληνική οικονομία θα πρέπει να αναπτυχθεί με ρυθμό 1,2% κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2017. Ο στόχος αυτός είναι εξαιρετικά υψηλός. Μια ανάπτυξη κατά το ήμισυ θα ήταν πιθανότερη και θα διαμόρφωνε τον ετήσιο ρυθμό στο 1,4%, πλησιέστερα, αλλά ακόμη υπολειπόμενο του στόχου», δήλωσε ο οικονομολόγος του Bloomberg, Maxime Sbaihi.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παππάς: Οφσάιντ ήδη ο προϋπολογισμός – Έπεσε έξω η κυβέρνηση για ανάπτυξη και επενδύσεις

Η Ουκρανία θα προσπαθήσει να κρατήσει το μέτωπο μέχρι να είναι ετοιμοπόλεμα τα F-16 – Αντεπίθεση το 2025

Πώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία άλλαξε τον πόλεμο – Ανάλυση Bloomberg

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 9,2% η ανεργία στην Ελλάδα

ΕΛΣΤΑΤ: Σε 10.413.982 άτομα ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr