Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ιάπωνες αποφάσισαν να μεταφέρουν την ευρωπαϊκή έδρα της Sony λόγω Brexit

Οι Ιάπωνες αποφάσισαν να μεταφέρουν την ευρωπαϊκή έδρα της Sony λόγω Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών Sony αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα της στην Ευρώπη από τη Βρετανία στην Ολλανδία, ενόψει της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που με βάση το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα θα γίνει την 29η Μαρτίου.

«Θα μεταφέρουμε την τοποθεσία της έδρας της ευρωπαϊκής μας διεύθυνσης στο Άμστερνταμ» ως τα τέλη Μαρτίου, δήλωσε σήμερα Τετάρτη στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της Sony, ο Τακάσι Ιίντα. Σκοπός είναι να αποφευχθούν τυχόν επιπλοκές όσον αφορά τις τελωνειακές διαδικασίες, εξήγησε.

Η Sony Europe θα χρειαστεί κατά συνέπεια να ιδρύσει μια νέα θυγατρική στην Ολλανδία, ώστε να παραμείνει εντός του πλαισίου των κανόνων της ΕΕ μετά το Brexit.

Όμως θα είναι η θυγατρική της εταιρείας στη Βρετανία αυτή που θα διαχειρίζεται τις εισαγωγές και τις πωλήσεις του ομίλου στη Γηραιά Ήπειρο και οι υπάλληλοι της Sony δεν θα μετακινηθούν.

«Η μόνη μεταβολή θα είναι η αλλαγή της τοποθεσίας όπου θα είναι καταγεγραμμένη» η έδρα της θυγατρικής του ομίλου ηλεκτρονικών στην Ευρώπη, επέμεινε ο εκπρόσωπός της.

Η κίνηση αυτή έχει σκοπό να αποφύγει η εταιρεία την πλειάδα των τελωνειακών και κανονιστικών ελέγχων, ειδικά στην περίπτωση Brexit χωρίς συμφωνία, ενδεχόμενο που έγινε ισχυρότερο μετά την απόρριψη του σχεδίου που διαπραγματεύθηκαν η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και οι Βρυξέλλες.

Η Panasonic είχε πάρει μια παρόμοια απόφαση πέρυσι, κυρίως για φορολογικούς λόγους.

Πολλές εταιρείες του χρηματοοικονομικού τομέα, όπως οι Mitsubishi UFJ Financial Group, Nomura Holdings, Daiwa Securities και Sumitomo Mitsui Financial Group επίσης έχουν καταστήσει σαφές πως θα μεταφέρουν τις έδρες τους στην Ευρώπη από το Λονδίνο σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Οι ιαπωνικές επιχειρήσεις επένδυσαν αθροιστικά πάνω από 60 δισεκατομμύρια δολάρια στο ΗΒ, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία για το 2018. Είναι 879 τον αριθμό, ανάμεσά τους συγκαταλέγονται εταιρείες-γίγαντες της αυτοκινητοβιομηχανίας όπως οι Honda, Nissan και Toyota, κι απασχολούν 142.000 ανθρώπους.

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, ο οποίος έκανε περιοδεία στην Brexit στην Ευρώπη στις αρχές Ιανουαρίου, προειδοποίησε εναντίον των συνεπειών που θα μπορούσε να έχει το Brexit για πολλούς ομίλους.

«Η χώρα μας εκτιμά ότι, για να ελαχιστοποιηθούν αυτές οι συνέπειες, είναι εκ των ων ουκ άνευ να υπάρξουν εγγυήσεις για τη νομική σταθερότητα, με την εφαρμογή μιας μεταβατικής περιόδου, υπό συνθήκες διαφανείς και προβλέψιμες», είχε υπογραμμίσει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Κέιτ Μίντλεντον εμφανίστηκε – Βίντεο την δείχνει να ψωνίζει σε αγρόκτημα με τον Ουίλιαμ

Κακοποιούσε τον σύζυγό της για 20 χρόνια και παρίστανε το θύμα – Την «ξεσκέπασε» και σώθηκε

Κέιτ Μίντλετον: Η πρώτη επίσημη εμφάνιση της μετά την εγχείρηση – Η φωτογραφία που έδωσε το παλάτι

Μέγκαν Μάρκλ: Δηλώνει θύμα bullying κατά τη διάρκεια των δύο εγκυμοσύνων της

Πρώην στριπτιζέζ απειλεί ότι θα βγάλει στο Onlyfans γυμνές φωτογραφίες του πρίγκιπα Χάρι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr