Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίχαλος: Ισχυρό πλαίσιο συναίνεσης για την αξιοποίηση των προτάσεων της επιτροπής Πισσαρίδη

Μίχαλος: Ισχυρό πλαίσιο συναίνεσης για την αξιοποίηση των προτάσεων της επιτροπής Πισσαρίδη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Nα διαμορφωθεί ένα όσο το δυνατόν πιο ευρύ και ισχυρό πολιτικό και κοινωνικό πλαίσιο συναίνεσης για την εφαρμογή των προτάσεων της επιτροπής Πισσαρίδη ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

«Το προσχέδιο της επιτροπής Πισσαρίδη, αναδεικνύει βασικούς άξονες για την ανάπτυξη της χώρας, αλλά και μια σειρά από αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, σε σημαντικούς τομείς του κράτους και της οικονομίας: στη φορολογία, στο ασφαλιστικό, στη διαδικασία απονομής δικαιοσύνης, στην ενίσχυση της απασχόλησης, στην εκπαίδευση κ.ά.», επισημαίνει ο κ. Μίχαλος και συνεχίζει:

«Πρόκειται για μεταρρυθμίσεις που αποτελούν πάγιο αίτημα των Επιμελητηρίων και του επιχειρηματικού κόσμου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν δομικές στρεβλώσεις του παρελθόντος και να καταστεί δυνατή η μετάβαση της ελληνικής οικονομίας σε ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης.

»Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, θα ακολουθήσει διαβούλευση πάνω σ αυτό το ενδιάμεσο κείμενο και το βασικό σχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή το φθινόπωρο.

»Ωστόσο, τώρα είναι η ώρα της ευθύνης και της τόλμης.

»Είναι ώρα ευθύνης, για όλα τα κόμματα και τους φορείς που θα συμμετάσχουν στη διαβούλευση, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα όσο το δυνατόν πιο ευρύ και ισχυρό πλαίσιο συναίνεσης, για την εφαρμογή αυτών των προτάσεων.

»Είναι η ώρα της τόλμης για την κυβέρνηση, η οποία θα να αναλάβει την τελική ευθύνη για την υλοποίηση του σχεδίου, ώστε οι απαραίτητες τομές να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν, χωρίς καθυστερήσεις και αναβολές.

»Η Ελλάδα θα κληθεί να διαχειριστεί σημαντικούς αναπτυξιακούς πόρους, οι οποίοι μπορούν να γίνουν περισσότεροι, μέσα από την κινητοποίηση επενδυτικών κεφαλαίων και από τον ιδιωτικό τομέα.

»Είναι σημαντικό ένα μεγάλο μέρος των προς αξιοποίηση πόρων να διατεθεί με έξυπνο, στοχευμένο και συνεκτικό τρόπο, για την υποστήριξη ιδιωτικών επενδύσεων, που θα επιταχύνουν την αλλαγή του αναπτυξιακού προσανατολισμού της χώρας.

»Επενδύσεων που θα επιτρέψουν να στηριχθεί η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, στην παραγωγή περισσότερων προϊόντων και υπηρεσιών με εξωστρεφή προσανατολισμό και υψηλή προστιθέμενη αξία.

»Στηρίζοντας την ανασυγκρότηση του παραγωγικού μηχανισμού της χώρας, παράλληλα με την υλοποίηση των απαραίτητων δομικών αλλαγών στην ελληνική οικονομία, μπορούμε να διασφαλίσουμε όρους διατηρήσιμης ανάπτυξης και σταθερής προόδου στα επόμενα χρόνια.

»Ας μη χάσουμε την ευκαιρία», καταλήγει ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Οι τέσσερις βασικοί άξονες του υπ. Εθνικής Άμυνας για εδαφική ακεραιότητα και εθνική ανεξαρτησία

Επιμελητήρια: Προς τρίτη συνεχόμενη αναβολή οι εκλογές – Όλο το παρασκήνιο

ΚΕΕΕ: «Σφαγή» Μασούτη-Χατζηθεοδοσίου – Υποτιμητικά υπονοούμενα και απαιτήσεις για παραιτήσεις

Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων: Εμφύλιος πόλεμος με «άρωμα» σκανδάλων

Χατζηθεοδοσίου εναντίον Μασούτη: Είσαι ανεπαρκής, έκανες την ΚΕΕΕ «μουγκοθόδωρο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr