Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανία: Ο υψηλότερος πληθωρισμός εδώ και 30 χρόνια

Βρετανία: Ο υψηλότερος πληθωρισμός εδώ και 30 χρόνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πληθωρισμός στη Βρετανία έφτασε στο 7% τον Μάρτιο -το υψηλότερο επίπεδο εδώ και 30 χρόνια- καθώς οι αυξανόμενες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας συνεχίζουν να πιέζουν τους καταναλωτές και να δημιουργούν διλήμματα για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 1,1% σε μηνιαία βάση, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για άνοδο 0,7% από τους οικονομολόγους του Reuters, οι οποίοι είχαν προβλέψει επίσης ετήσια αύξηση 6,7%.

Η ετήσια άνοδος 7% του δείκτη τιμών καταναλωτή είναι η υψηλότερη από τον Μάρτιο του 1992, ξεπερνώντας την αύξηση 6,2% που καταγράφηκε τον Φεβρουάριο.

Από την 1η Απριλίου, η ρυθμιστική αρχή ενέργειας της χώρας αύξησε το ανώτατο όριο των τιμών της ενέργειας για τα νοικοκυριά κατά 54% μετά την άνοδο των τιμών της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης ρεκόρ στις παγκόσμιες τιμές του φυσικού αερίου.

Η Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε τα επιτόκια σε τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις νομισματικής πολιτικής, αυξάνοντας το κόστος δανεισμού από το ιστορικό χαμηλό της 0,1% στο 0,75%, καθώς φαίνεται να συγκρατεί τον φυγόπονο χωρίς να εμποδίζει την οικονομική ανάπτυξη.

Οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν μια πράξη εξισορρόπησης μεταξύ της αντιμετώπισης του αυξανόμενου πληθωρισμού και των ενδείξεων επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης, με τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας να επιβραδύνει την ανάκαμψη των οικονομιών από την πανδημία Covid-19.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Η ιδιαίτερη σχέση της Κέιτ Μίντλετον με τον βασιλιά Κάρολο – «Είναι η κόρη που δεν έχει»

Ο καρκίνος της Κέιτ – Παγκόσμια συγκίνηση, αναλυτικά η κατάσταση

Κέιτ Μίντλετον: Ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο και άρχισε χημειοθεραπεία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr